Diana Grigore
38 vizualizări 16 apr 2019

„Vă voi exprima un punct de vedere al PSD. Suntem aici datorită faptului că dintr-o regretabilă eroare a guvernării PSD-ALDE Guvenrul nu a reuşit să implementeze deciziile constituţionale, potrivit ultimei decizii ale CCR. De aceea nu am invitat astăzi reprezentanţii ministerului, pentru că e anormal. Eu personal nu l-am invitat. A fost o greşeală a staffului. Guvernul a avut patru luni de zile la dispoziţie să ducă la îndeplinire decizia CCR şi din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie când decizia CCR care stabilea că anumite articole ale Codului penal sunt constituţionale şi alte articole sunt neconstituţionale, suntem în aceeaşi situaţie. În consecinţă, decizia politică a noastră este aceea de a discuta acele articole neconstituţionale declarate de Curte să fie eliminate”, a susţinut Florin Iordache, la discuţiile pe Codurile penale din cadrul Comisiei speciale de modificare a legilor justiţiei.

El a anunţat şi calendarul de adoptare a Codurilor penale de către Parlament.

„Trimitem Senatului forma Codului penal cu articolele declarate constituţionale şă fie adoptată mâine, iar săptămâna viitoare atât Codul penal cât şi Codul de procedură penală să fie adoptate de către Camera Deputaţilor. În consecinţă preşedintele României să aibă două legi, Codul penal şi Codul de procedură penală, cu toate acele articole declarate constituţionale şi atunci posibilitatea atacării la Curte a dumneavoastră sau a preşedintelui, să puteţi ataca sau există varianta reexaminării. (...) Propunerea noastră e să fie eliminate articolele cu vicii de constituţionalitate”, a conchis Iordache.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei din Parlament dezbate, la ora transmiterii acestei ştiri, modificările aduse Codului penal în urma deciziei CCR. La discuţii participă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Citește și: