25 vizualizări 20 mar 2008

Senatorul PSD Anghel Iordănescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, la alegerile din iunie. Fostul selecţioner a declarat că a luat decizia alături de conducerea PSD Ilfov. Anghel Iordănescu a intrat în PSD în 2004, devenind senator social-democrat la începutul actualei sesiuni parlamentare, preluând mandatul de la social-democratul Teodor Filipescu, care a demisionat din motive medicale.

„Cred că a venit momentul şi sunt pregătit să arăt oamenilor din Ilfov ce am de oferit şi în plan politic şi administrativ. Ei mă cunosc, au încredere în mine şi datorită încrederii lor sunt astăzi senator şi îi reprezint în Parlament. Pentru ei am intrat în politică şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin ei voi reuşi tot ce mi-am propus şi în politică”, a declarat Iordănescu. El a afirmat că, dacă va câştiga preşedinţia CJ Ilfov, va face echipă cu toţi cei implicaţi în administraţia judeţului, indiferent de partidul din care provin, pentru ca aceştia să dea rezultate maxime. „Am avut foarte multe reuşite în activitatea sportivă şi mari satisfacţii şi ca părinte, şi ca antrenor de fotbal. Am reprezentat cu cinste şi cu mândrie România în lume şi cred că munca şi reuşitele mele reprezintă garanţia seriozităţii şi a determinării cu care mă implic în toate proiectele”, a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu este licenţiat în economie şi are gradul de general de brigadă. Iordănescu a antrenat echipa naţională de fotbal a României în două  perioade – prima dată în 1993 şi 1998, când a calificat-o la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 şi 1998, precum şi la turneul final al Campionatului European din 1996, şi a doua oară în 2002 şi 2004. Anghel Iordănescu a fost declarat de Federaţia Română de Fotbal drept antrenorul român al secolului XX. (C.P.)

Citește și: