Roxana Din
148 vizualizări 13 aug 2019

ISMB, reprezentat de Inspectorul Şcolar General, Ioana Mihaela Neacşu, împreună cu preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi-Bucureşti, Eugen Ilea, recomandă asociaţiilor de părinţi şi comitetelor de părinţi ale claselor „să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare”.

Recomandările vin în condiţiile în care şcolile trebuie pregătite pentru noul an şcolar 2019-2020.

Într-un comunicat transmis Mediafax, reprezentanţii ISMB si FNAP- Bucuresti şi-au motivat recomandarea spunând că acest tip de acţiuni se află în „responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale”.

„ISMB şi FNAP-Bucureşti încurajează comunicarea directă a reprezentanţilor părinţilor cu directorii unităţilor de învăţământ, în vederea prioritizării investiţiilor care trebuie realizate şi a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului şcolar 2019-2020”, se precizează în sursa citată.

Reprezentantii ISMB şi FNAP-Bucureşti au conchis spunând că rolul de susţinător al activităţilor din şcoli pe care le au asociaţiile de părinţi „trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educaţional şi să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin activităţi care nu aparţin ca responsabilitate acestora”.

 

Citește și: