Dora Vulcan
222 vizualizări 15 apr 2019

Judecătoarea Gabriela Victoria Bîrsan este pensionată, prin decretul preşedintelui, începând cu data de 15 aprilie 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială. Pensionarea ei a fost aprobată în şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii din 10 aprilie.

Judecătorul Gabriela Bîrsan s-a întors în iunie anul trecut la Curtea Supremă, în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, după ce instanţa a achitat-o definitiv în dosarul în care a fost acuzată de fapte de corupţie.

În luna mai a anului trecut, Curtea Supremă a decis achitarea fostei preşedinte a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, şi a altor trei magistraţi de la instanţa supremă, în dosarul privind fapte de corupţie deschis de procurorii DNA.

Instanţa supremă a menţinut, astfel, sentinţa dată în primă instanţă, de achitare a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu, Corina Corbu şi Anton Pandrea, care au fost acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influenţă.

Gabriela Bîrsan este soţia profesorului Corneliu Bîrsan, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, între anii 1998-2013.

Citește și: