975 vizualizări 8 mai 2011

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, va fi arestată preventiv pentru 15 zile, după ce instanţa supremă a admis, sâmbătă, recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care aceasta a fost lăsată liberă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, că judecătoarea Larisa Julieta Dragomir poate fi cercetată în libertate pentru luare de mită, iar pentru complicele acesteia, Marin Nicolae, a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia a fost contestată la instanţa supremă atât de procurorii anticorupţie, care au propus arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătoarei Dragomir, cât şi de Marin Nicolae, care a cerut să fie cercetat în libertate.

Instanţa supremă a admis în parte recursul procurorilor anticorupţie, dispunând arestarea preventivă pentru 15 zile a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir. De asemenea, magistraţii instanţei supreme au respins ca nefondat recursul formulat de Nicolae Marin, astfel că acesta rămâne în arest.

În urma deciziei definitive a instanţei supreme, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir fie se prezintă de bunăvoie la arestul Direcţiei de Cercetări Penale, fie va fi ridicată de poliţişti şi dusă pentru a fi încarcerată.

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, a fost reţinută, joi seară, de procurorii DNA, după ce a fost prinsă luând mită 2.300 de euro de la o persoană pentru a da soluţii favorabile în dosarele civile ale acesteia. Alături de judecătoarea Dragomir a fost reţinut şi Marin Nicolae, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, în formă continuată.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 27 aprilie şi 5 mai, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro pentru a pronunţa sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu - Secţia civilă.

Cei doi au fost prinşi, joi, în flagrant delict de către procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

În 2009, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a fost cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constând în atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi (Mediafax).

Citește și: