1065 vizualizări 6 mai 2011

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, a fost reţinută, joi seară, de procurorii DNA pentru luare de mită, fiind prinsă în flagrant delict după ce a primit 2.300 de euro de la o persoană pentru a da soluţii favorabile în dosarele civile ale acesteia.

Larisa Julieta Dragomir este cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat de joi al DNA.

Alături de judecătoarea Dragomir a fost reţinut şi Marin Nicolae, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, în formă continuată.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 27 aprilie şi 5 mai, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro pentru a pronunţa sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu - Secţia civilă.

Cei doi au fost prinşi, joi, în flagrant delict de către procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir şi Marin Nicolae au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

În 2009, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a fost cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constând în atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi (un grefier-n.r.).

Citește și: