7278 vizualizări 12 mai 2014

Timp de cinci zile Cetatea Alba Carolina şi zona Şureanu -Valea Frumoasei vor fi  ţinta obiectivelor fotografilor români, iar cele mai spectaculoase imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs jurizat de fotografi profesionişti, scrie alba24.ro.  Pentru participanţi, în cadrul festivalului, sunt programate workshop-uri şi cursuri gratuite cu lectori acreditaţi şi fotografi profesionişti.

Printre cei care vor preda cursuri de fotografie se numără Marek Czarnecki, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie, câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care vor fi şi membri ai juriului. Perioada de trimitere a formularelor de înscriere este 1 mai – 6 iulie, împreună cu un portofoliu al concurentului care să cuprindă 10 fotografii.

Fondul total de premii este de 8.500 de euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II, 1.500 euro, premiul III 1.000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre mentiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate într-un concurs preliminar desfăşurat pe Facebook.

La finalul festivalului, Alba se va putea lăuda cu un portofoliu imens de fotografii artistice profesionale făcute de cei mai buni fotografi din ţară, iar organizatorii le vor putea folosi pentru promovarea judeţului.

Citește și: