Mihaela Gidei
171 vizualizări 6 sep 2018

„Guvernul României 5 septembrie 2018

Patru măsuri referitoare la justiţie !

1. Cartierul pentru Justiţie. Memorandum cu tema: Acord de principiu privind contractarea unui avans de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării "Cartierului pentru Justiţie'. Sunt avute în vedere următoarele activităţi: determinarea coridorului pentru expropriere; tema de proiectare; studiul de prefezabilitate; studiul de fezabilitate.

2. Hotărâre de Guvern privind suplimentarea numărului maxim de posturi ale Inspecţiei Judiciare. Organigrama IJ nu a fost modificată din 2008. Prin recenta Hotărâre, organigrama IJ a fost suplimentată cu 15 posturi, dintre care: 8 posturi de judecător inspector; 2 posturi de procuror inspector, respectiv 5 posturi de consilier juridic.

3. Hotărâre de Guvern privind transmiterea unui număr de 20 imobile, din administrarea MJ în administrarea curţilor de apel şi a tribunalelor.

4. OUG privind completarea art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să anunţe joi, la ora 13.00, care va fi candidatul pe care-l va propune pentru funcţia de procuror-şef DNA din cei şase care s-au înscris în cea de-a doua campanie de selecţie, potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei.

Citește și: