Clarice DINU
747 vizualizări 21 apr 2015

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la GÂNDUL LIVE, că, din punctul său de vedere, un guvern de tehnocraţi este „o soluţie mai bună decât un guvern politic”, aceasta fiind o discuţie mult „mai interesantă” în scenariul moţiunii de cenzură  decât alegerile anticipate care, în opinia sa, sunt imposibil de declanşat în acest moment în România. 

„Dacă vin alegerile anticipate, şi am mari îndoieli, se poate vorbi şi de un guvern tehnocrat în această perioadă. E o discuţie mult mai intersantă despre ce ar urma după o moţiune de cenzură, dacă are câştig de cauză, decât să vorbim despre un guvern politic. Se poate discuta şi despre un guvern tehnocrat,la o adică nu văd de ce cu un an înainte de alegeri, e o soluţie mult mai intersantă decât una politică în acest moment.  (...) Nu se poate ajunge în România la alegeri anticipate. Eu aş face o analiză. Motivul e extrem de simplu: cei care trebuie să voteze ştiu că nu vor fi a doua zi pe liste”, a declarat Kelemen, la GÂNDUL LIVE.

Discuţia despre un guvern tehnocrat este mai potrivită deoarece, spune liderul UDMR, are „dubii serioase oamenii se înghesuiesc să intre la guvernare”. „Nu am auzit, cu excepţia a două trei persoane, aşa o dorinţă extrordinar de mare de a intra la guvernare şi nici Alina Gorghiu nu a vorbit de guvernare, a vorbit de moţiune de cenzură”, a spus el.

Oricum, Kelemen Hunor s-a arătat sceptic în privinţa şanselor unui demers al opoziţiei de dărâmare a guvernului Ponta, apreciind  „în sesiunea de primăvară nu se poate coagula o majoritate” care să poată schimba guvernul Ponta. 

Kelemen Hunor a adăugat că UDMR a avut o serie de discuţii preliminare cu PNL în perspectiva semnării unui protocol de colaborare parlamentară, însă acestea nu au fost detaliate. Întrebat dacă îşi doreşte un post într-un viitor guvern, liderul Uniunii a răsouns că „are alte planuri”. „Nu cred că mi-ar aduce cineva argumente suficiente să mai accept. Am alte planuri şi nu cred că voi intra în executiv”, a precizat el.

URMĂRIŢI INTERVIUL INTEGRAL MAI JOS

Citește și: