182 vizualizări 9 oct 2019

„Cum am putut noi românii să ajungem în această situaţie extrem de neplăcută şi ca să fim sinceri şi neaşteptată? Cum am putut noi sîă ajungem să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem un guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD-ul a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii 3 ani e nemaivăzut şi nemaiauzit. PSD în realitate e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus şi dacă vrem să fim foarte sinceri, poate şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători şi să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală.

Şeful statului a adăugat că PSD după ce a ajuns la putere a început acapararea instituţiilor principale ale României, iar PNL şi opoziţia nu a putut face treabă deoarece „s-a împiedicat de acest PSD”.

„Poate de data aceasta reuşim mai mult, fiindcă ne-am săturat toţi de acest PSD, penru că au promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere au umplut cu funcţii persoane incompetente. S-au apucat să acapareze marile instituţii ale României şi au realizat ceva inimaginabil, o involuţie a României, într-o perioadă în care am fi putut avea atâtea şanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu naţiile mari ale Europei. Europa ne respectă, ne doreşte. Vă reamintesc de Summitul care a avut loc în inima României. I-aţi văzut cu câtă apropiere şi drag au tratat România. Ne aşteaptă cu braţele deschise”, a explicat Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că planurile PSD în ceea ce priveşte justiţia nu au putut fi duse până la capăt, deoarece el ca şef al statului a sesizat la CCR mai multe modificări legislative. Klaus Iohannis a declarat că va fi rezolvată şi problema legată de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Dar noi cu pesediştii noştri care au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Şi ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă preşedintele României. Nu mă laud, nu îmi place să folosesc cuvintele mari, dar dacă tot ne-am uitat la video, dar pe cei doi elefanţi i-am alungat. Nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici Codurile penale nu au reuşit să le strice, aşa cum şi-au imaginat. Şi să nu credeţi că nu au reuşit pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor. Şi legile justiţiei vă amintiţi de câte ori le-am trimis la CCR? A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta”, a conchis preşedintele Iohannis.

Iohannis: Pesediştii au încercat să se răzbune pe români, fizic, în 10 august. Nu au reuşit

Klaus Iohannis a declarat că PSD a vrut să se răzbune fizic pe români, anul trecut, pe 10 august, însă nu au reuşit deoarece românii au participat la alegerile europarlamentare din 26 mai şi nu au votat cu social-democraţii.

„Şi pesediştii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiţi într-o zi de august, în 10 august, români paşnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea. Şi au fost întâmpinaţi de jandarmi echipaţi pentru război urban şi au trataţi cu bâte şi cu gaze lacrimogene. Şi pesediştii au spus că nu ei, că ei au fost plecaţi în provincie. Aşa au încercat pesediştii să înăbuşe nemulţumirile românilor. N-au reuşit. Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot şi a câştigat PNL”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală.

Şeful statului a adăugat că îşi doreşte ca PNL să câştige toate alegerile care urmează, cele prezidenţiale din acest an şi cele locale şi parlamentare din 2020.

„Acum, dragii mei, haideţi să ne mobilizăm, şi pentru prezidenţiale, şi pentru locale, şi pentru parlamentare. Şi vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câştigăm împreună! Împreună pentru o Românie Normală! Pentru o Românie Normală, dragii mei, cu instituţii care pun în centrul preocupării cetăţeanul, nu invers. Pentru o justiţie dreaptă, pentru o educaţie performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru. Pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru şcoli noi, pentru respectul pentru români, pentru o Românie Normală. Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru ţara mea? Este România Normală prea mult? Şi vă spun: nu!”, a conchis preşedintele Iohannis.

Protestul din 10 august 2018, organizat în Piaţa Victoriei a fost soldat cu zeci de răniţi (jandarmi şi protestatari), fiind deschise dosare penale, atât pe numele forţelor de ordine, cât şi pe cel al unor manifestanţi violenţi (acuzaţi de ultraj).

Citește și: