Ana Petrescu
1170 vizualizări 11 mai 2019

„Daţi-mi voie să vă spun despre Iaşi. Am venit acum pe jos. Ştiu cum se face. Dar parcă nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alaltăieri. Oameni foarte primitori. Oameni foarte calzi. Dacă toate ar fi aşa, ce bine ar fi. PSD de doi ani şi jumătate încearcă să îndoaie legile. Nu pentru voi. Numai pentru ei, ca să scape ei. Sunt unii care spun – domnule preşedinte hai lăsaţi poveştile. Sunt chesituni acolo la Bucureşti. Ce veniţi cu poveştile acestea. În realitate este altceva. Dacă pierdem independenţa justiţiei, atunci pierdem şi şansa pentru autostrăzi, pentru spitale, de a avea grădiniţe şi şcoli bune pentru copiii noştri. Atunci începem să pierdem bani şi dacă îi lăsăm pe ei să ne strice ţara, la urmă nu vor plăti ei. Vom plăti noi şi tu, şi tu, românii vor plăti. Din acest motiv vă spun – aşa nu se poate”, a afirmat Klaus Iohannis, la mitingul organizat de PNL, sâmbătă, la Iaşi.

Şeful statului a amintit de Summitul de la Sibiu de joi, unde au venit toţi liderii UE, precizând că România contează în Europa, precum şi votul românilor în 26 mai.

„Ce e de făcut, fiindcă suntem într-o ţară europeană, democrată. Nu putem folosi aceleaşi metode, fiindcă nu suntem hoţi. Noi suntem români. Atunci ce e de făcut? E simplu. Trebuie să mergeţi la vot. Acest vot, spun unii, tot ăia care au fost alaltăieri şi au încercat să vă umilească la voi acasă. Spun asta cu referendumul e o poveste. Nici europarlamentarele nu contează. Asta vă spune gaşca aceea care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals. Votul vostru contează. Alaltăieri am avut un summit. Am adus Europa în România. Au venit în România toţi liderii europeni şi atunci am învăţat un lucru important. În Europa România contează. În Europa votul românilor contează. Locul nostru este în Europa. Voi sunteţi Europa. Pentru toate acestea mergem la vot. Pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor români, pentru noi toţi pe 26 mai mergem să votăm”, a conchis preşedintele României.

PSD a organizat, joi, la Iaşi un miting, cu ocazia celebrării Zilei Europei. Manifestaţia a avut loc în aceeaşi zi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu. Liviu Dragnea a declarat, la miting, că românii nu sunt de două feluri- răi şi buni- contrar a aceea ce au vrut regimurile Băsescu şi Iohannis să creeze în ţară. Liderul PSD a mai acuzat că regimurile anterioare au îndemnat la dezbinare.

Dragnea a adăugat, după ce dintre simpatizanţii PSD s-au auzit câteva huiduieli, spunând că „derbedeii” umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulţi se uită la măsurile luate.

La manifestaţia PSD care a avut loc, joi, în Piaţa Unirii din Iaşi, au participat până la 10.000 de persoane, în timp ce peste 1.000 de protestatari, s-au adunat în mai multe zone ale oraşului, şi i-au huiduit şi fluierat pe simpatizanţii PSD.

 

Citește și: