Diana MARCU
19840 vizualizări 20 nov 2014

Într-o postare pe contul său oficial de Facebook, Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, precizează că nu i-a adresat nicio invitaţie Majestăţii Sale Regale Mihai I de a participa la ceremonia de învestire a sa în funcţia de şef al statului dintr-un motiv simplu - "pur şi simplu aşa ceva nu se face".

Iohannis scrie că informaţia eronată a fost preluată de pe un cont de Facebook care nu îi aparţie.

Foto: Daniel Angelescu

Precizarea a fost făcută în contextul în care miercuri, 19 noiembrie, Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Elisabeta de Regele Mihai şi a participat la un prânz privat cu suveranul. 

"Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoţionantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I şi cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Preşedinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relaţia cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare", a scris Iohannis pe Facebook.

Foto: Daniel Angelescu

"Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei.

Sper că naţiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate şi continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund şi mai cuprinzător în anii următori".

Postarea, intitulată "O întâlnire emoţionantă cu Familia Regală", este însoţită şi de o serie de fotografii realizate la Palat. 

Foto: Daniel Angelescu

Miercuri, la Palatul Elisabeta a avut loc evenimentul "Porţi Deschise", organizat cu ocazia zilei de naştere şi a zilei onomastice a Regelui Mihai I.

Citește și: