557 vizualizări 17 dec 2018

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Bucureşti, de ploaie ce se va transforma în lapoviţă şi ninsoare, valabilă începând de luni, ora 12:00 şi până marţi la aceeaşi oră. ANM arată că la finalul acestui intervalul de timp, stratul de zăpadă va fi de 8 centimetri.

„Vremea va fi închisă. Temporar luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Până la sfârşitul intervalului stratul de zăpadă nou depus va fi de 5-8 cm. Vântul va sufla slab şi moderat”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, temperaturile maxime se vor situa între 1 şi 2 grade, iar cea minimă va fi de minus 1 grad.

Prognoza este valabilă luni şi marţi până la ora 12:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până marţi, la ora 12.00 pentru estul Olteniei, jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania şi Maramureş.

Potrivit ANM, de luni, de la ora 12.00 până marţi, la ora12.00 vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune un nou strat de zăpadă.

„În intervalul menţionat în nordul şi în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureş, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 şi 20 de centimetri”, arată meteorologii.

Astfel, luni, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi viteze de 70 - 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar în estul, centrul şi sud-estul ţării, pe arii restrânse va fi polei sau gheţuş.

 

Citește și: