472 vizualizări 9 iun 2011

Fostul secretar general al Ministerului de Interne Laurenţiu Mironescu a fost adus, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa, în care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. La sediul DNA a ajuns şi avocatul lui Mironescu, care a refuzat să facă declaraţii la intrarea în instituţie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în perioada 6-30 iunie, în dosarul grupării Mironescu, vor fi făcute solicitări de noi probe cu documente, audieri de martori, reaudierea sau suplimentarea declaraţiilor inculpaţilor, precum şi confruntări între aceştia.

Până în prezent au mai fost audiaţi doi cetăţeni chinezi, învinuiţi în acest dosar, care au fost întrebaţi de procurorii anticorupţie despre convorbirile telefonice ale acestora în care discutau despre "reţete", "pasărea de noapte" sau "saci cu orez".

În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare în lipsă, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdicţie de a părăsi ţara pentru 29 de zile.

Laurenţiu Mironescu este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi de trafic de influenţă. (Cătălin Lupăşteanu, catalin.lupasteanu@mediafax.ro)

Citește și: