Cătălin Legănel
159 vizualizări 29 sep 2017

Reprezentanţii OPC Constanţa spun că la trei grădiniţe din oraş nu s-a găsit dovada deratizării, iar într-un alt caz au fost văzuţi şobolani la subsol.

„La trei dintre acestea nu există dovada deratizării, iar la una dintre acestea au fost văzuţi şobolani în subsol! Legumele şi fructele la două dintre acestea era depozitate în spaţii necorespunzătoare, iar la una chiar în beciul cu şobolani, motiv pentru care au fost retrase de la consum. Utilajele de măsură aparţin unei alte ere, dar au inspecţia metrologică! Cu acestea se cântăresc gramaje exacte, cu toate că tehnic nu se poate! Deficienţe majore cu privire la calcularea meniului (subdimensionat caloric, cu toate că finanţare din partea părinţilor există)! Lipsa personalului calificat, a unor reţetare actualizate şi neadaptarea la cerinţele momentului fac imposibilă realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzător şi variabil! (…) Locurile de joacă sunt adevărate pericole!”, a declarat comisarul şef adjunct al OPC Constanţa, Horia Constantinescu.

El a mai precizat că au fost descoperite şi o serie de „anomalii”, cum ar fi lipsa dotărilor strict necesare, ori diverse articole achiziţionate de părinţi.

„La una dintre grădiniţe, spaţiile sanitare sunt necorespunzătoare! Acum încep anomaliile: de ce nu sunt asigurate saltele de către finanţator, iar acestea sunt aduse de către părinţi?! Reparaţiile la sistemele de ventilaţie şi/sau încălzire nu sunt făcute de ani! Lipsesc dotărilor în spaţiile de preparare şi pregătire a mesei!“, a mai spus Horia Constantinescu.

Potrivit comisarului şef adjunct al OPC Constanţa, nu s-au aplicat sancţiuni, numai avertismente. Grădiniţele sunt obligate să ia măsuri rapide, precum inventarierea locurilor de joacă, scoaterea de la consum a materiilor prime depozitate neconform şi să efectueze deratizarea şi dezinsecţia..

Citește și: