146 vizualizări 8 mar 2010

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, luni, pe fostul comisar european Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 8 martie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Până acum, funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene nu era curpinsă în aparatul prezidenţial. Exista Departamentul pentru Relaţii Internaţionale, condus de consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu.

Leonard Orban are vârsta de 49 de ani. După aderarea României la UE, el a devenit comisar european pentru Multilingvism. Orban a depus jurământul de învestitură în funcţia de comisar european la 22 ianuarie 2007, la Luxemburg. Portofoliul multilingvismului, acordat lui Leonard Orban, cuprindea traducerile, interpretarea şi oficiul pentru publicaţii oficiale al Uniunii Europene.

Citește și: