Silviu Bănilă
920 vizualizări 28 feb 2019

”Veste bună de la MAI!

Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de selfie şi live la volan, vă informăm că, în perioada 29-31 februarie 2019, poliţiştii nu vor sancţiona aceste abateri în trafic.

Dar staţi, asta nu e tot!

De asemenea, în perioada 29-31 februarie 2019, vor putea fi văzuţi porci care zboară...

IMPORTANT! Prin această glumă, cât se poate de serios, vrem să vă transmitem următorul mesaj!

Cum aceste zile nu există, nu vor exista porci care vor zbura, nici zile în care vom încuraja aceste încălcări ale legii.

Mai bine vă concentraţi pe faptul că mâine e 1 Martie. Aveţi grijă ce mărţişor îi oferiţi iubitei, să nu luaţi poziţia ghiocelului în faţa ei.

În acest moment, proiectul de modificare şi completare a Legii privind circulaţia pe drumurile publice este în fază finală. Astfel că cei care fac live la volan vor risca să rămână fără permisul de conducere.

Vă mulţumim pentru implicarea în acest proiect.

Numeroasele voastre propuneri au fost în atenţia noastră. Precum şi live-urile pe care ni le-aţi trimis”, anunţă MAI pe Facebook.

”Auzi, da' de când te interesează pe tine ce fac eu cu telefonul în maşina mea personală? Apropo, nu prevede legea acest aspect, vă asigur eu, atâta timp cât nu ma aflu cu telefonul în mână în timpul condusului. Consider că nu este nici o încălcare a legii atâta timp cât telefonul se află în suportul de telefon prins în geam! Telefonul poate rula pe video intern, înregistrare în memoria internă cu privire la înregistrarea deplasării sau poate rula pe live pe reţele de socializare. Mă repet: încă nu există lege care să promulge încălcarea legii, atâta timp cât telefonul nu este în mâna şoferului ! MAI😐”, le transmite un comentator poliţiştilor.

Făcând abstracţie de glume, tot mai multe accidente rutiere se produc din neatenţia unor şoferi care folosesc telefonul mobil la volan, cu precădere pentru a-şi face selfie-uri sau în scopul transmiterii unor imagini live.

foto: captură youtube.com

Citește și: