Raluca Lazaroi
588 vizualizări 27 mai 2019

„Este un rezultat slab, la care nu mă aşteptam. Mă aşteptam la un rezultat în jurul a 30% care, de asemenea, nu era un rezultat foarte bun pentru noi, dar 25% e un rezultat slab pentru PSD şi sper ca fiecare dintre cei care au de învăţat din ceea ce ne-au transmis cetăţenii să o facă”, a spus Emil Radu Moldovan.

Întrebat despre eventuale demisii la nivelul conducerii PSD, Moldovan a spus că rezultatul „este prea fierbinte pentru a avea o decizie”.

„Ceea ce este foarte clar pentru mine este că am primit un semnal foarte clar, pe care vom vedea cum arată şi la nivelul judeţul Bistriţa-Năsăud şi trebuie să luăm act de el. Cetăţenii ştiu de fiecare dată cel mai bine ce îşi doresc şi fiecare dintre noi trebuie să învăţăm din acest rezultat”, a afirmat preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud.

În opinia acestuia, prezenţa spectaculoasă este un lucru foarte bun pentru democraţia din România.

„Când oamenii reîncep să devină interesaţi de politică, de alegeri, este un lucru bun. Dacă pentru mine s-a întâmplat un lucru bun, acesta este, din punctul meu de vedere cel mai pozitiv lucru - numărul mare de alegători care s-au prezentat la urne. Cred că cel puţin în municipiul Bistriţa, în permanenţă au fost oameni la secţia de votare. Noi vorbim în momentul de faţă de o prezenţă de aproape 50% din cei înscrişi în listele, însă dacă îi calculăm pe cei 4 milioane plecaţi o să vedeţi că prezenţa este de 80%, nu de 50%. Comparaţia trebuie făcută aici, că România a ajuns fruntaşă în ţările europene cu prezenţa la vot lucru care pe mine mă bucură pentru că este un lucru foarte bun”, a conchis Moldovan.

Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat, duminică seara, la ieşirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

De asemenea, Marian Oprişan a declarat că ceea ce spune Liviu Dragnea, după estimările rezultatelor la alegerile europarlamentare, de 25%, "nu mai interesează pe nimeni". El a precizat că în acest moment "luxul şi prostia se plătesc".

Citește și: