Raluca Lazaroi
126 vizualizări 15 mai 2019

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ştia de la bun început de problemele de sănătate ale Doinei Pană, încă de la finele anului 2017 când acestea au început să apară.

„Foarte multă lume a făcut speculaţii şi comentarii când Doina Pană a anunţat că-şi dă demisia din motive de sănătate. Am ştiut chiar de atunci că Doina are probleme de sănătate, la finalul anului 2017. Undeva prin 2018 mi-a spus că în urma unor analize medicale a fost constatată această intoxicaţie cu mercur. Nici nu mai ştiu dacă a spus că va depune sau a depus o plângere, am fost perfect în acord cu ea, fiindcă este o situaţie foarte gravă şi sunt instituţii ale statului abilitate să verifice şi să dea soluţii”, a spus Emil Radu Moldovan.

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a declarat că ar fi fost intoxicată cu mercur.

„Problema e veche şi nu aş fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situaţie foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simţeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliţie abia când am demisionat. E o anchetă în derulare şi sper din suflet să îi prindă”, a spus Doina Pană, la Antena 3.

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat, miercuri, că a fost începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat şi tentativă de omor după plângerea fostului ministru Doina Pană, precizând că încă nu există un suspect, dar că au fost audiate multe persoane.

 

Citește și: