103 vizualizări 11 oct 2019

„Orlando, te avertizez! Opreşte tunul pe care vrei să-l dai pe ultima sută de metri, prin HG-ul care dă bani primariilor PSD. Mai este puţin şi vei răspunde pentru tot! Opreşte jaful din bugetul public! Şi oricâte bombe ai plasat tu în buget, îl vom inchide! Eu ţi-am mai zis #CarteaNuAOmoratPeNimeni #NuLuamPrizonieri”, a scris Florin Cîţu, vineri, pe Facebook.

Şedinţa Guvernul va avea lor, vineri, începând cu ora 11.00. Deşi nu apare pe ordinea de zi, Viorica Dăncilă a anunţat că vineri va fi adoptată şi rectificarea bugetară pe anul 2019.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a afirmat, însă, luni, că Executivul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie.

Preşedintele executiv al PSD a precizat că banii, prevăzuţi în rectificarea bugetului din august, vor fi daţi unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moţiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum şi o parte din achiziţiile de bunuri şi servicii.

Moţiunea de cenzură prin care a fost retrasă încrederea în Guvernul Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citește și: