Adriana Mit
8810 vizualizări 13 iun 2019

Dan Lupulescu, preşedintele USR Traian Vuia, scrie pe Facebook că şi-ar dori să dea lămuriri legate de incidentul de miercuri, însă până când instanţa de judecată nu se va pronunţa în legătură cu procesul verbal de contravenţie întocmit nu poate face acest lucru.

„Promit că vă voi explica tot de îndată ce această situaţie se va clarifica. Între timp, vreau să vă asigur că nu a fost nicio clipă vorba despre a nesocoti autoritatea unui agent de poliţie sau de a mă crede mai presus de lege. Mai mult decât atât, pentru a nu periclita imaginea USR, mă voi retrage de la conducerea filialei Traian Vuia până la soluţionarea problemei, iar atribuţiile mele vor fi delegate lui Gîrleanu-Benteu Cosmin Eduard vicepreşedinte”, scrie Dan Lupulescu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, incidentul a avut loc, miercuri, pe drumul care leagă localităţile Făget şi Lugoj. Poliţiştii din cadrul Secţiei Făget, care desfăşurau un control de rutină în trafic, i-au făcut semn unui şofer să tragă pe dreapta. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care echipajul de poliţie a pornit în urmărirea maşinii, având semnalele acustice şi luminoase pornite. După o urmărire de mai bine de 500 de metri, şoferul s-a oprit în localitatea Traian Vuia, în dreptul casei în care locuieşte. Însă, în momentul în care poliţiştii i-au solicitat să se legitimeze şi să prezinte actele maşinii, acesta a refuzat.

„Agenţii de poliţie, după ce s-au prezentat şi şi-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze şi să prezinte documentele autoturismului, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar conducătorului auto i s-a adus la cunoştinţă obligaţia de a preda permisul de conducere", au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Oamenii legii l-au amendat cu 1.450 de lei pentru neoprirea la semnalul poliţiştilor şi refuzul de a se legitima. De asemenea, bărbatul a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Surse judiciare declarau, miercuri, că bărbatul care a încercat să fugă de poliţişti se numeşte Dan Lupulescu şi este preşedinte al filialei USR Traian Vuia. De asemenea, bărbatul a fost poliţist.

 

Citește și: