1159 vizualizări 5 mai 2019

”Din păcate, doamna ministru Andronescu nu a ajuns la eveniment. Avea de gând să participe. A fost ieri la Suceava, la premierea olimpicilor şi traficul a îngreunat sau a făcut imposibilă sosirea domniei sale aici”, a spus sâmbătă seară, consilierul său, Radu Szekely, la evenimentul programat de Ministerul Educaţiei pentru liceele din fruntea Clasamentului Registrului Educaţional Alternativ, aşa cum o arată o postare video de pe pagina de Facebook a Registrului.

Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei este făcută o postare în care este anunţată premierea acestor licee la evenimentul la care ar fi participat şi ministrul Andronescu, în ciuda celor spuse de consilierul său.

”Liceele din fruntea clasamentelor Registrului Educaţional Alternativ au fost premiate astăzi, 4 mai 2019, la Gala REAL, eveniment la care a participat şi ministrul Educaţiei Naţionale”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului câteva ore mai târziu de la postarea făcută de Registrul Educaţional Alternativ.

Lipsa autostrăzilor din Moldova a făcut obiectul unui protest inedit declanşat în luna martie a acestui an de un om de afaceri din Suceava, Ştefan Mandachi (33 de ani), care deţine un lanţ de restaurante fast-food în Suceava, şi care a construit o autostradă mică, de un metru, pentru care a plătit 3.800 de lire sterline (4.400 de euro sau 5.000 de dolari), ca să semnaleze lipsa autostrăzilor din Moldova. Campania a durat două săptămâni şi i s-au alăturat români din ţară şi din străinătate, edili şi din alte zone ale ţării decât Moldova, artişti şi oameni de afaceri. Pe 15 martie, timp de 15 minute, mai multe companii şi-au oprit activitatea în semn de protest.

 

Citește și: