Andrei Luca POPESCU
17403 vizualizări 14 feb 2014

La 15 ani, Iulia Cristina Ionescu este o fată care nu are timp liber. Învaţă de 10 pe linie, medie cu care a intrat la prestigiosul Colegiu Naţional „Sfântul Sava” în 2013. Învăţătura este principala ei preocupare încă din şcoala generală. O face pentru că aşa îi place, nu o forţează nimeni, povesteşte tatăl ei, Daniel Ionescu, pentru gândul. Ziua la şcoală, seara acasă, sâmbăta la olimpiade, duminica la activităţi şcolare şi la biserică împreună cu bunica ei. Asta e, în mod grosier, viaţa Iuliei. Nu e bisericoasă din cale-afară, spun părinţii, însă la vârsta ei fragedă, are deja un duhovnic căruia i-a spus de mai multe ori că vrea să meargă la mănăstire.

Miercuri, la ora 12, Iulia Cristina Ionescu a dispărut pe drumul către liceul unde învaţă, "Sfântul Sava". „Nu este naivă, dar un copil de genul ăsta e foarte uşor de prostit”, spune tatăl Daniel Ionescu, director administrativ într-o companie multinaţională. Ultima întâlnire dintre Iulia şi tatăl ei, care este divorţat de mama fetei, a avut loc sâmbăta trecută. S-au plimbat prin mall, Iulia a băut un suc de portocale şi şi-a cumpărat cartea „Ciocoii vechi şi noi”, de Nicolae Filimon. Îi trebuia la şcoală.

CITEŞTE AICI COMUNICATUL MAI PRIVIND DISPOZIŢIILE DATE DE VICEPREMIERUL OPREA

 

Privită din depărtare, fără să o cunoşti personal, Iulia Ionescu pare genul de copil care deşi trăieşte împărţită între doi părinţi divorţaţi de 6 ani, locuind cu mama ei, are de toate şi îşi ţine viaţa în frâu cu ambele mâini, poate un pic prea strâns pentru vârsta ei – cu rezultate foarte bune la învăţătură, fără derapaje sociale, fără cluburi sau baruri, cu vizite regulate la biserică. Pe de altă parte, diriginta ei de la liceu spune că nu prea are prieteni şi că nu este genul de fată expansivă, care să vorbească prea mult despre viaţa ei. Sâmbătă, Iulia ar fi trebuit să participe la o etapă a olimpiadei de fizică.

„Pare un copil neînţeles. Copiii asta caută, înţelegere şi acceptare”, spune Daniela Gheorghe, specialistă în psihologia copiilor. De cele mai multe ori, când nu găsesc înţelegere nicăieri în jur, intră în depresie şi ajung să îţi găsească diverse salvări. Una dintre ele, mai rară, este credinţa în Dumnezeu, însă este vorba de o relaţie de credinţă prost-înţeleasă, tocmai pentru că se bazează pe disperarea depresiei, mai spune psihologul, care crede că preoţii ar trebui să le explice cu mare atenţie copiilor de acest fel ce înseamnă credinţa, nu să îi încurajeze în căutarea unei vieţi monahale.

Poliţia verifică persoanele cu care Iulia a vorbit la telefon în ultimele 10 zile. Ea ar fi lăsat un bilet că pleacă la mănăstire

Miercuri, 12 februarie, în jurul orelor 12, Iulia s-a despărţit de mama sa la staţia de metrou Eroilor, ea plecând cu alt mijloc de transport în comun, spre liceul „Sfântul Sava”, la ore. „Ea are o înţelegere cu mama ei, când ajunge în clasă să îi dea un sms sau să o sune, ca să ştie că a ajuns la şcoală. Acest lucru nu s-a întâmplat. La pauză, maică-sa a sunat-o ea. Telefonul era închis”, povesteşte Daniel Ionescu cum a început totul. După căutări pe cont propriu, părinţii Iuliei au mers a doua zi la Poliţie şi au dat-o dispărută.

Vineri, poliţiştii Capitalei au apelat la sprijinul populaţiei, publicând fotografia Iuliei şi semnalmentele ei: „înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre”. Fără să fie un caz de dispariţie ieşit din comun, vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat înfiinţarea unei celule de criză la nivelul Poliţiei Capitalei, la care să fie cooptaţi şi specialişti ai serviciului secret al Internelor, DIPI (fostul “Doi şi-un sfert”).

Anchetatorii au stabilit până acum că miercuri seara, Iulia şi-ar fi vândut telefonul Iphone 5 şi un lănţişor de aur unei persoane din sectorul 1, care le-a vândut mai departe. Prima pistă, aceea că s-a refugiat la preotul ei duhovnic s-a dovedit falsă, după ce părintele Visarion Alexa, de la biserica “Sfântul Nicolae”, a fost audiat de poliţişti. Organizaţia “Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual”, care colaborează cu Poliţia în astfel de cazuri, a distribuit pliante în judeţele Suceava, Iaşi şi Neamţ, unde se află cele mai renumite mănăstiri din ţară, la solicitarea anchetatorilor, care nu au abandonat acest fir, după ce Iulia Ionescu ar fi lăsat părinţilor un bilet în care anunţă că pleacă la o mănăstire.

“Nu ar fi primul caz de copil care să fie găsit la mănăstire, dar totuşi nu sunt multe astfel de cazuri”, explică pentru gândul Andreea Adam, cea care coordonează căutarea din partea ong-ului respectiv.

Cu toate acestea, părinţii Iuliei resping cu tărie această ipoteză cu plecatul la mănăstire şi spun, într-un comunicat adresat presei, că dacă Iulia ar fi plecat într-adevăr la o mănăstire, ea ar fi fost găsită de miercuri până acum. "Nu te poţi ascunde la mănăstire", spun ei.

Poliţiştii verifică de asemenea persoanele cu care Iulia a vorbit la telefon în ultimele 10 zile dinaintea dispariţiei.

„Părinte, mie mi-ar plăcea să mă rog la mănăstire”

„I-aş mulţumi bunului Dumnezeu să o găsească la o mănăstire. Dar mie mi se pare că se merge pe ipoteza asta în care stăm liniştiţi. Poate a fost ademenită, nu ştiu, avea şi acel Iphone... Ce să crezi, când e vorba despre un copil eminent, care are numai 10, care nu merge în cluburi şi baruri?”, se teme tatăl fetei de ce poate fi mai rău.

Iulia nu este din cale-afară de credincioasă, spune Daniel Ionescu, în ciuda faptului că la vârsta ei, de doar 15 ani, avea deja de ceva timp un preot duhovnic, căruia i se confesa. „Duminica se ducea cu bunica ei la biserică. Este credincioasă, vrea să viziteze mănăstiri. Discuta cu preotul de acolo, îi spunea ‘părinte, mie mi-ar plăcea să mă rog la mănăstire’. Da, foarte frumos, dar de aici până să zici că a fugit la mănăstire...”, nu crede tatăl în această ipoteză.

Totuşi, Iulia a mai avut un episod în trecut, în care a spus că vrea să plece la mănăstire. „A vorbit cu părintele aceleaşi lucruri, dar nu a plecat, nu şi-a făcut vreun bagaj”, spune Daniel Ionescu, pentru gândul.

În loc de timp liber, olimpiade. „Aşa e ea, un copil silitor. Mă rugam eu de ea, nu te mai duce la toate”

Ultima oară am fost amândoi la mall, sâmbătă. Am stat la Diverta, ea şi-a cumpărat ‘Ciocoii vechi şi noi’, avea nevoie la şcoală. A băut un suc de portocale, era foarte grijulie cu chestiile astea. Ne-am plimbat, am vorbit, am glumit”, îşi aminteşte Daniel Ionescu cum şi-a petrecut ultima oară timpul cu fiica sa, înainte să înceapă toată nebunia dispariţiei.

Deşi soţii Ionescu sunt divorţaţi de 6 ani, iar Iulia locuieşte cu mama ei, tatăl spune că relaţiile dintre ei au rămas ca într-o familie normală: „Mergem împreună în excursii, în vacanţe, şi în ţară, şi afară. Sâmbăta ieşim împreună”.

Totuşi, Iulia nu este ca cei mai mulţi adolescenţi de vârsta ei. Şi în timpul liber, ea se dedică învăţăturii.

Ea din generală a fost aşa, o face cu uşurinţă. Aşa a fost ea, un copil silitor. Nu stă zeci de ore să tocească, nu e presiune pe ea, de genul stai şi învaţă că dacă nu îţi dau una peste bot. Aş înţelege atunci să-şi ia lumea în cap. Dar nu e cazul, mă rog eu de ea şi îi spun nu te mai duce la toate olimpiadele. În clasa a opta, ea a cerut să facă meditaţii, ca să se simtă mai pregătită”, spune tatăl Iuliei.

De altfel, Iulia nu prea ştie ce e acela timp liber, din ce povesteşte tatăl ei: „Timpul ei liber este foarte puţin. La 12-13 se duce la şcoală, seara după 7 vine acasă, mănâncă şi mai citeşte câte ceva. Sâmbetele se duce la olimpiade la fizică, matematică, chimie. Duminica se mai duce la tot felul de activităţi pe la şcoală, a mai ieşit cu prietenii pe la McDonald’s, a mai mers cu maică-sa la teatru”.

Iulia nu umbla cu băieţii şi nu avea un prieten sau un băiat de care să se simtă mai apropiată, mai spune tatăl ei. „Poate că dacă avea un prieten, ar fi fost mai simplu. O ţinea dragostea o săptămână, dar măcar ştiam de unde să o luăm”, elimină Daniel Ionescu şi ipoteza că Iulia a fugit cu un băiat pe care îl iubeşte.

„Un copil de genul ăsta e foarte uşor de prostit, mai ales de persoane specializate în asta”

Tatăl Iuliei mai spune că fata sa nu a dat niciodată semne că vrea să fugă şi se teme de ce e mai rău: că Iulia a fost ademenită sau păcălită în vreun fel.

Ea nu avea comportamente de genul ‘nu vă mai suport, vreau să plec’. Dar un copil de genul ăsta este foarte uşor de prostit, mai ales de persoane specializate în asta. Iulia nu era o naivă, noi am mai avut discuţii de genul ăsta, în care îi spuneam: dacă tu te duci cu doi băieţi într-un bloc, la o petrecere, ce crezi că se poate întâmpla acolo? Tată, ştiu ce se poate întâmpla, îmi zicea. Nu este naivă, dar ştiţi cum se zice, nu eşti prost până îţi găseşti omul care să te prostească”, mai povesteşte Daniel Ionescu.

Psiholog: „În depresie severă, se ajunge des la relaţia cu Dumnezeu, dar e o relaţie prost înţeleasă”

Daniela Gheorghe, psiholog specializat în cazuistica copiilor şi adolescenţilor, spune că cea mai mare problemă a adolescenţilor din ziua de astăzi este găsirea unei identităţi şi regăsirea de sine. „Tinerii îşi găsesc foarte greu locul, pentru că au foarte multe influenţe care sunt foarte puternice. Peste 50% dintre copii spun că modelul lor este familia, însă restul sunt influenţaţi foarte puternic de anturaj şi de mass media”, explică Daniela Gheorghe, pentru gândul.

În acelaşi timp, părinţii ţin din ce în ce mai greu pasul cu evoluţia copiilor, care are loc foarte rapid. La asta se adaugă mediul stresant în care trăiesc atât părinţii, care nu mai au timp de copiii lor, cât şi copiii înşişi, la şcoală, unde trebuie să fie acceptaţi în diverse grupuri. Din această cauză, dacă un copil ajunge în situaţia să nu aibă cu cine să stea de vorbă şi să povestească, poate recurge la gesturi extreme, spune psihologul. Iar în ziua de azi, copiii acţionează fără să stea prea mult pe gânduri.

„În generaţiile noastre, primul gând când ne certam cu părinţii era lasă că plec eu de acasă, le arăt eu lor. Voiam să le atragem atenţia. Noi, generaţiile mai vechi, doar ameninţam, dar copiii aceştia chiar o fac. De la ameninţări la acţiunea în sine este un mic pas. Şi spre deosebire de alte vremuri, acum ei ies într-o societate mult mai rea, mult mai agresivă”, explică psihologul Daniela Gheorghe.

Dispariţia Iuliei Ionescu, o adolescentă care aparent duce o viaţă tihnită, chiar dacă înclinată puternic spre muncă şi ignorând prietenii şi distracţiile, este privită de psiholog drept un caz de „copil neînţeles”, care cel mai probabil a găsit refugiu în relaţia cu Dumnezeu.

Când vezi că nu te înţelege nimeni, îţi cauţi surse şi resurse. Când ai eliminat câteva, îţi dai seama că Dumnezeu te poate ajuta. În depresie severă, se ajunge des la relaţia cu Dumnezeu, dar este o relaţie prost înţeleasă. Duhovnicul te poate ajuta, te poate îndruma. Păstrând tradiţia bisericii ortodoxe, eu cred că preoţii ar trebui să fie atenţi cu unele aspecte: poţi sfătui un copil să se reculeagă la mănăstire, dar totuşi ar trebui să vorbeşti cu familia. Dispariţia Iuliei este un semnal pentru părinţi şi pentru profesori: copiii trebuie ascultaţi, indiferent ce-ar fi, chiar dacă verifici după aceea că e adevărat sau nu, dar copiii trebuie ascultaţi”, mai spune Daniela Gheorghe.

Patriarhia Română a emis astăzi un punct de vedere, prin părintele Constantin Stoica, care a explicat că intrarea în monahism nu se poate face înainte de 18 ani şi  că dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

Iulia Ionescu, al 25-lea copil dispărut în baza de cazuri urgente a Poliţiei

Anual, în România dispar peste 3.000 de copii, majoritatea fiind găsiţi în mai puţin de trei săptămâni. Mai mult de 95% din cazurile de dispariţie a copiilor sunt plecări voluntare: copiii pleacă singuri fie de acasă, fie din centrele de protecţie a minorilor. Vârsta Iuliei Ionescu, 15 ani, este cea mai vulnerabilă la acest fenomen, explică Gabriel Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Nu întotdeauna cazurile de dispariţie au loc în medii sărace sau din familii disfuncţionale. „Sunt cazuri care par ok, dar fără să intri în profunzime, nu poţi să cunoşti legăturile emoţionale între părinţi şi copii. Nu înseamnă că trebuie să dăm vina neapărat pe părinţi. Foarte mulţi îşi doresc să-şi crească bine copilul, dar nu ştiu cum. E şi asta o meserie care se învaţă”, spune Gabriela Coman, pentru gândul.

În prezent, Poliţia Română caută 25 de copii dispăruţi la nivel naţional, printre care şi Iulia Ionescu.

În perioada mai 2012 – mai 2013, au fost daţi dispăruţi 3.235 de copii, conform datelor Poliţiei Române, puse la dispoziţia organizaţiei „Salvaţi Copiii”. În aceeaşi perioadă, au fost găsiţi 3.229 de copii, doar 6 cazuri rămânând nerezolvate.

Conform statisticilor Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, 15% dintre copii dispăruţi sunt găsiţi în mai puţin de 48 de ore, 26% dintre ei sunt găsiţi în mai puţin de o săptămână, iar 13% sunt găsiţi în mai puţin de 2-3 săptămâni. 3% dintre copiii dispăruţi nu sunt găsiţi.

Copiii cu vârste între 12-15 ani reprezintă cea mai mare parte dintre cei dispăruţi, 56%. Urmează categoria de vârstă 16-17 ani, cu 27%.

După cauzele dispariţiei, 38% dintre copii dispar pentru vagabondaj, 17% pentru o relaţie de concubinaj, 13% din cauza unor neînţelegeri, iar 5% pleacă pentru a munci sezonier.

„Mulţi provin din familii dezorganizate sau sărace. Dar sunt şi familii care se ocupă bine de copii, doar că ei nu se simt bine. Copilul nu este înţeles, nu este ascultat. Sunt părinţi care îşi închipuie că dacă copilul stă cuminte în faţa calculatorului, totul este ok. Mai sunt şi copii care cred că ei le ştiu pe toate şi le pot face pe toate”, explică Gabriela Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi.

Lista celor 25 copii dispăruţi, căutaţi de Poliţia Română

Iulia Cristina Ionescu, 15 ani, Bucureşti. LA 12.02.2014 A PLECAT DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

Denisa Mihaela Pintilie, 13 ani, Piatra Neamţ. ÎN DATA DE 08.01.2014 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT PÂNĂ ÎN PREZENT. MINORA SE AFLĂ ÎN PLASAMENT DIN ANUL 2002.

Andreea Mihaela Răileanu, 15 ani, Iaşi. LA DATA DE 20.09.2013 A PLECAT DIN CENTRUL DE PRIMIRE IAŞI ŞI NU A MAI REVENIT.

Victoria Anghel, 17 ani, Bucureşti. LA 04.10.2013 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DIN CENTRUL PINOCHIO ŞI NU A MAI REVENIT. ARE NUMEROASE PLECĂRI VOLUNTARE. ESTE CONSUMATOARE DE SUBSTANŢE TOXICE.

Radu Constantin Florea, 14 ani, Bucureşti. LA 04.09.2013, ORELE 15.00, A FUGIT DIN CSS SF. NICOLAE ŞI NU A MAI REVENIT.

Ştefania Denisa Lăutaru, 14 ani, Plopii Slăviteşti, jud. Teleorman. LA 13.04.2013 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

Gabriel Carlo Cincă, 17 ani, Bucureşti, ultimul domiciliu Silivaşu de Câmpie, Bistriţa Năsăud. LA 13.02.2012 A PLECAT DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

Simona Nicoleta Nădăşan, 11 ani, Reghin, jud. Mureş. LA 04.07.2011 A PLECAT DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

Ana Maria Ciobotaru, 11 ani, Giurgiu, căminul de nefamilişti zona Istru. LA 14.06.2011, ORELE 12.00, A PLECAT DE LA DOMICILIUL BUNICII SALE SĂ CUMPERE O ÎNGHEŢATĂ ŞI NU A MAI REVENIT.

Burcsa Csaba, 12 ani, Târgu Mureş, ultima oară domiciliat în Mohu, jud. Sibiu. LA 16.04.2004, ORELE 12.30 A DISPĂRUT DE LA DOMICILIUL DIN MOHU JUD. SIBIU.

Andreea Arhip, 12 ani, Târgu Neamţ, născută în Germania. LA 08.12.2006, ORELE 8.30, A DISPĂRUT DIN BUHUŞI.

Elvira Loredana Ghioca, 16 ani, Berbeşti, jud. Vâlcea. LA 21.02.2007 A DISPĂRUT DIN PARCUL ORAŞULUI BERBEŞTI, JUD. VÂLCEA. ERA ÎMBRĂCATĂ CU PANTALONI DE CULOARE ROŞIE CU DUNGĂ NEAGRĂ, PULOVĂR ÎN ROMBURI DE CULORI, ÎN PICIOARE PURTA SANDALE.

Kassandra Ungureanu, 17 ani, Galaţi. LA 11.05.1999 A FOST LĂSATĂ DE MAMA EI, LA CERŞIT, ÎN FAŢA MAGAZINULUI MODERN DIN GALAŢI, ÎMPREUNĂ CU O ALTĂ MINORĂ. ERA ÎMBRĂCATĂ CU O SCURTĂ DIN TERCOT DE CULOARE NEAGRĂ, CU CAPSE, PANTALONI LUNGI CULORI MULTIPLE, CĂCIULIŢĂ DE CULOARE ALBASTRĂ DIN MĂTASE CU DANTELĂ PE MARGINI, ADIDAŞI ALBI CU ŞIRET.

Nicu Eduard Sbenghea, 15 ani, Timişoara. LA 17.07.2002, ÎN TIMP CE SE JUCA ÎN FAŢA BLOCULUI A DISPĂRUT ÎN ÎMPREJURĂRI NECUNOSCUTE. ERA ÎMBRĂCAT ÎN TRICOU ALB CU MÂNECI SCURTE CU DESEN IMPRIMAT PE PIEPT, PANTALONI SCURŢI, PAPUCI CU DESEN POKEMON.

Andreea Simona Simon, 17 ani, Miercurea Ciuc. LA 15.12.2005 A DISPĂRUT DE LA DOMICILIUL DIN MIERCUREA CIUC, UNDE STĂ FĂRĂ FORME LEGALE. S-A STABILIT CĂ MINORA FUSESE LA CUMPĂRĂTURI, LA MAGAZINUL DIN APROPIEREA LOCUINŢEI. LA PLECARE AVEA LA EA 100 RON DAŢI DE CĂTRE TATĂL SĂU. LA DATA DISPARIŢIEI ERA ÎMBRĂCATĂ CU O GEACĂ DE IARNĂ, PÂNĂ ÎN TALIE, DE CULOARE CREM ÎNCHIS, PREVĂZUTĂ ÎN LATERAL, PE MÂNECI, CU O BANDĂ DE CULOARE ROŞIE, PANTALONI DE TRENING DE CULOARE ROŞIE CU DUNGI ALBASTRE ÎN LATERAL, GHETE DE CULOARE MARO, CAPUL DESCOPERIT, AVÂND ASUPRA EI LA DATA DISPARIŢIEI O PLASĂ DIN MATERIAL TEXTIL DE CULOARE MARO ÎNCHIS.

Paul Mihai Lungu, 7 ani, Drăgăneşti Olt, judeţul Olt. LA 01.04.2013 A CAZUT IN RAUL OLTET.

Nicolae Alexandru Chirilă, 12 ani, Oancea, jud. Galaţi. LA 08.06.2007 A CAZUT CU BICICLETA IN RAUL PRUT SI S-A INECAT. TRUPUL NU I-A FOST INCA GASIT.

Iuliana Paula Harda, 10 ani, Teceu Mic, jud. Maramureş. LA DATA DE 18.05.2007 IN JURUL OREI 19, IN TIMP CE SE AFLA LA JOACA IN PARCUL Gradina Morii(ce se afla pe malul drept al raului Iza) DI MUN. SIGHETU MARMATIEI A DISPARUT SI PANA IN PREZENT NU A FOST GASIT.ERA IMBRACAT CU UN TRICOU DE CULOARE ALBASTRU CU GALBEN, PANTALONI DIN MATERIAL TEXTIL DE CULOARE ALBASTRA CU MOTIVE FLORALE DE CULOARE ALBA, PANTOFI DIN PIELE INTOARSA DE CULOARE MARO, PE CAP O CORDELUTA DIN MATERIAL PLASTIC DE CULOARE VERDE.

Dana Daniela Baciună, 13 ani, Reşiţa. La data de 14.04.2006, a disparut de pe raza Mun. Resita. Exista date ca aceasta a cazut in raul Barzava, care avea un debit mare si a fost luata de curenti, pana in prezent aceasta nefiind gasita. La data disparitiei purta pantaloni 3/4 de culoare rosie, maiou de culoare alba, slapi de culoare deschisa.

Tudorel Zama, 13 ani, Frecăţei, jud. Brăila. LA DATA DE 31.03.2007 A CAZUT ACCIDENTAL DE PE UN BAC PLUTITOR CARE TRAVERSA FLUVIUL DUNARERA INTRE LOCALITATILE AGAUA, JUD.BRAILA SI GARLICIU,JUD.CONSTANTA.

Adrian Dumitru Stoica, 12 ani, Vidra, jud. Ilfov. LA 21.02.2007 A PLECAT CU TATAL SAU LA PESCUIT PE RAUL SABAT CE CURGE PRIN PADUREA SINTESTI. EXISTA SUSPICIUNI CA ACESTA S-A INECAT IN RAU, CAND TATAL SAU A PLECAT DE LANGA EL SA CAUTE UN BUSTEAN. ERA IMBRACAT CU O SALOPETA DE BLUGI DE CULOARE ALBASTRA, PULOVER ALBASTRU, CIZME DIN CAUCIUC, CACIULA DE CULOARE ROSIE.

Bianca Ramona Marincat, 15 ani, Vişeu de Sus, jud. Maramureş. LA 01.06.2006 INTRE ORELE 18.00 - 18.15 A PARASIT DOMICILIUL PLECAND LA PRIETENA SA DIN STR. PESTILOR NR. 9 UNDE A STAT PANA IN JURUL ORELOR 19.00 CAND A PORNIT SPRE CASA. PENTRU A AJUNGE ACASA MINORA TREBUIA SA TREACA PESTE PARAUL VALEA PESTILOR PE UN POD IMPROVIZAT, DIN MATERIAL LEMNOS. PURTA TRENING ROSU, CU 2 LINII LATERALE ALBE, INCALTAMINTE DE CULOARE MOV.

Vasile Gheorghiu, 13 ani, Ceahlău, jud. Suceava. LA 04.04.2006 A DISPARUT DE LA DOMICILIU. DATORITA FAPTULUI CA SE JUCA CU MINGEA SI CU ALTI COPII PE MALUL BISTRITEI, ESTE POSIBIL SA FI CAZUT IN APA. - ERA IMBRACAT CU PANTALONI RAIATI, VESTA DIN FAS ROSIE, PULOVER VISINIU, CIZME DIN CAUCIUC ALBASTRU, FES MARON.

Eusebiu Marian Arpi Boloacă, 17 ani, Perceni, jud. Prahova. LA 19.07.1999, MINORUL SI-A INSOTIT UNCHII PE PRUNDUL PARAULUI DAMBU DIN VECINATATEA COM. BERCENI, PT A ADUNA FIER VECHI. IN JURUL ORELEOR 11.00 A FOST LASAT NESUPRAVEGHEAT, DORMIND PE MALUL RAULUI, DE UNDE A DISPARUT. IN JURUL ORELOR 12.00, O TANARA DIN CORLATESTI, IN TIMP CE TRAVERSA UN POD PESTE DAMBU, A OBSERVAT CORPUL UNUI COPIL IN APA. SATENII AU CAUTAT COPILUL DAR FARA REZULTAT. ERA IMBRACAT  IN BLUZA VERDE FARA MANECI, PANTALONI SCURTI TIP BERMUDE DE CULOARE VERDE.

Mircea Alexandru Mirică, 15 ani, Cugir, jud. Alba. LA 08.04.2005 SE JUCA PE MALUL RAULUI AMPOI IMPREUNA CU ALTI COPII, IAR INTR-UN MOMENT DE NEATENTIE A CAZUT IN APA.

Citește și: