Departamentul Politic
2505 vizualizări 25 iun 2018

"E bine să nu mai fie implicat în nimic altceva (n.r: SRI), în afară de atribuţiile legale şi constituţionale. Vin informaţii despre implicarea efectivă în alte atribuţii decât ale lor", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu îl mai susţine pe şeful SRI, Dragnea a răspuns: "a cedat si el statului paralel".

Declaraţiile vin în contextul în care SRI, prin Colegiul Director, ceea ce înseamnă atât şeful SRI, cât şi adjuncţii săi, a transmis luni că instituţia nu este implicată în jocuri de putere.

"Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională", transmite Colegiul Director al Serviciului Român de Informaţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că rămâne la conducerea partidului şi a majorităţii parlamentare, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonţu, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi nici alţii.

Citește și: