Catalina Iordache
6900 vizualizări 2 mar 2019

”E cineva aici în sală care are curaj să vorbească la telefon despre orice cu oricine?” a întrebat Liviu Dragnea la şedinţa de alegeri a conducerii PSD Caraş-Severin, care s-a desfăşurat sâmbătă la Reşiţa. ” Despre asta vorbim, când vorbim despre statul paralel. Despre acest sistem care se apropie de un sistem de poliţie politică şi de teroare în România. Nu mai ţineţi minte ce spunea, Prună, sau nu ştiu, drepturile omului sunt un moft. Este cea mai gravă declaraţie a unui om politic. Pentru ei, reprezintă un moft. Trebuie să fim sclavi, terorizaţi şi îngenunchiaţi.”

Dragnea: Am luat din bugetul serviciilor secrete pentru sănătatea copiilor

Liderul PSD a subliniat că în 2019, un obiectiv major este sănătatea şi de aceea au fost tăiaţi bani de la serviciile secrete.

”Începând cu anul acesta, pentru noi obiectivul major este sănătatea. Este o sumă uriaşă alocată pentru sănătate. Sunt programe la care nimeni nu s-a gândit, tot timpul spuneau că nu sunt bani. Am luat împreună cu premierul şi ministrul de Finanţe de la alte capitole, am pus la sănătate. Da, am luat bani de la serviciile secrete pentru sănătatea copiilor. Să nu credeţi că rămân fără bani. Nu se poate, de 10 ani de zile tot le creşte bugetul. Dar ce fac, frate? Noi nu ne-am înmulţit, adică au mai plecat români din ţară, deci numărul de ascultări ar trebui să fie mai mic” a atras atenţia Dragnea.

 

Dragnea, despre cei care au plecat la Pro România: Au descoperit nişte acoperiţi. O să ne ocupăm de ei

”L-am întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean dacă a mai vorbit cu Nelu Mocioalcă,” a spus preşedintele PSD în discursul de la Reşiţa. ”Spune-mi dacă se simte confortabil. Spune că el nu crede că se simte confortabil acolo unde a plecat. E treaba lui. Nu cred că aici, în Caraş, acel partid care este construit, gândit şi conceput de securişti, aşa cum a fost conceput şi alt partid. Au încercat orice cu noi, să mă închidă, să mă ameninţe, mi-au presat copiii şi îi ameninţă în continuare. Nu a ţinut. Şi-au dat seama că nu merge numai din interior şi au descoperit nişte acoperiţi, care au început să devină dintr-o dată supăraţi."

El le-a transmis social-democraţilor că se va ocupa de cei care au plecat din partid şi s-au înscris în formaţiunea lui Victor Ponta şi care acum fac postări critice la adresa PSD.

”Să revenim la băieţii din partid care au devenit dintr-o dată supăraţi. Eu le transmit ceva: până acum au zburdat, au postat, noi nu ne-am ocupat de ei. Începând de astăzi, o să ne ocupăm de ei. O să vorbim despre câţi masoni sunt în acel partid, câţi securişti, ce afaceri se învârt şi despre vedetele care se urcă pe nişte liste şi despre foşti prim-miniştri care acum sunt plus, minus. Românii vor să ştie adevărul.”

Pe 3 decembrie 2018, Ion Mocioalcă, fostul preşedinte al PSD Caraş-Severin, a anunţat că demisionează din PSD şi se înscrie în Pro România. Conducerea filialei a fost preluată interimat de deputatul PSD de Caraş-Severin Luminiţa Jivan, care a fost şi singurul candidat la alegerile de sâmbătă pentru şefia organizaţiei.

Dragnea: Iohannis şi slugile de la PNL habar n-au despre economie. Seamănă neîncredere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi ”slugile lui de la PNL” nu ştiu nimic despre economie şi vorbesc despre scăderea pensiilor şi salariilor doar ca ”să semene neîncredere”.

”În campania din 2016, noi am spus că vrem să crească veniturile românilor, românii să aibă mai mulţi bani în buzunare şi taxe mai mici pentru oameni. Au zis că nu se poate. Uite că s-a putut! Taxele sunt mai mici, avem şi bani şi s-au creat şi locuri de muncă noi. Iohannis habar nu are să vorbească despre economie. Nici el, nici slugile lui de la PNL, dar în schimb sunt foarte pregătiţi să semene neîncredere. Ne spun că nu o să mai fie bani de pensii şi salarii. Şi au fost şi vor fi în continuare. Practic în 2020 toate pensiile din România vor fi duble,” a afirmat Dragnea.

”Erau ani în care multe sate din România nu aveau bani să plătească iluminatul public, aveau salarii de mizerie. Suntem astăzi în situaţia în care se discută despre mii de euro care intră în fiecare localitate. Toţi cei de dreapta, toţi acei guralivi care seamănă ură au nevoie ca economia în mare parte din România să stea în sărăcie şi noroi. Să vă aduceţi aminte cât de mult urla Băsescu împotriva programului de dezvoltare locală, cât înjură Iohannis acest program.”

Preşedintele social-democrat a adăugat că Iohannis şi PNL sunt deranjaţi de măsurile bune luate de Guvern şi i-a îndemnat pe primari să explice românilor proiectele pe care le derulează pentru ei.

”Deranjează? Sigur că deranjează pentru că, dacă sunt din ce în ce mai mulţi oameni mulţumiţi, minciuna nu îşi mai găseşte locul. Problema e ce facem noi? Îi lăsăm să spună minciuni sau spunem adevărul? Spuneţi lucrurile pe care le ştiţi. Explicaţi ce aţi făcut într-o comună. Explicaţi domnule primar ce aţi făcut la Oţelul Roşu. Daţi perspectivă oamenilor, să înţeleagă! Dacă circulaţi informaţia, oameni vor înţelege. Şi mai vorbiţi de POR, aceia sunt bani europeni, ca oamenii să înţeleagă. Am avut o discuţie cu un om şi spunea că nu i s-a mărit salariul. Şi i-am cerut fluturaşul şi a văzut că i s-a mărit salariul. De ce credea că nu i s-a mărit? Pentru că el credea ce a auzit la televizor”.

Dragnea, despre Iohannis: A blocat acest guvern de câte ori a putut

În patru ani de mandat, Liviu Dragnea nu a găsit nici măcar o acţiune sau un gest al preşedintelui Klaus Iohannis care să fi ajutat România şi pe români şi nu a făcut altceva decât să blocheze Guvernul.

”Domnul Iohannis. Ce a făcut patru ani? Este o întrebare atât de simplă, ce a făcut acest om cât a fost preşedinte? Eu m-am gândit. Nu am găsit un lucru, o acţiune, un gest care să fi ajutat România sau pe români.

În schimb, am văzut că e deasupra legii. E de notorietate că sunt documente cu case mătrăşite. Dă socoteală? Nu. A blocat acest Guvern de câte ori a putut. Cum să fii, ce suflet să ai să blochezi bugetul României, numai gândindu-te că 4 milioane de copii trebuiau să aibă de ieri alocaţia mărită? Cum poţi să fii atât de rău? Nu vrea să facem investiţii. A blocat numirea unor miniştri luni de zile. Unii au spus - de ce nu aţi declanşat suspendarea? Pentru că nu mai vreau un scandal în ţară. Se pare un obiectiv ar fi ca acest om nu mai trebuie să fie preşedinte. E un obiectiv foarte important. Pe ce pune mâna strică. Nu vorbeşte România de bine în afară, pentru că nu poate.”

Dragnea: Sunt pro-european, cred în parteneriatul cu SUA, dar nu trebuie să uităm că suntem patrioţi

În timpul conferinţei de la Reşiţa, Liviu Dragnea a vorbit şi despre parteneriatul cu SUA, precizând că viitorii europarlamentari trebuie să apere şi să promoveze România în PE, nu să atace ţara.

”Eu sunt pro-european, cred în parteneriatul cu SUA, dar nu trebuie să uităm un lucru: în aceste parteneriate că suntem patrioţi români. Asta nu trebuie să uite europarlamentarii. Viitorii noştri europarlamentari trebuie să meargă acolo să apere şi să promoveze România. Nu să atace sau să mintă. Restul trebuie să decidă oamenii. Vor să trimitem acolo nişte găşti, grupuri de interese sau vor să trimitem oamenii acolo care să se bată pentru ţara lor? Asta trebuie explicat şi înţeles la alegerile europarlamentare”, a afirmat Dragnea, care a amintit că au existat „şmecheri” în România care au făcut aranjamente la alegeri.

”Nişte şmecheri din această ţară, nişte securişti, la fiecare alegeri, stăteau la sfârşit şi făceau aranjamentele. Nu conta cine a câştigat alegerile. Deodată, am spus că trebuie să rupem acest blestem în România. Lumea a început să se vadă despre ce vorbeam noi şi anume acele înţelegeri între securişti şi procurori. Îi doare pentru că pentru acele protocoale secrete se va da socoteală. Ei, care erau Dumnezei. Au început să iasă la iveală abuzurile, cum măsluiau dosarele. Sunt speriaţi? Da, cred că sunt speriaţi. Sunt în stare să facă orice? Da, cred că sunt în stare să facă orice.”

 

Citește și: