Ilinca Nazarie
79 vizualizări 10 nov 2019

„Noutăţi de pe frontul de est: un condamnat penal, vicepreşedinte la o secţie de votare din judeţul Iaşi. La secţia de votare nr. 629, sat Feteşti, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, vicepreşedintele secţiei, Constantin Zero, are o condamnare penală pentru uz de fals", a scris Dan Lungu, senator USR, pe Facebook.

Reprezentanţii USR au sesizat şi Biroul Electoral Judeţean Iaşi, care a verificat imediat situaţia.

„Urmare a unei sesizări primite din partea formaţiunii politice în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţia reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situaţie, Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi a propus excluderea acestuia din corpul experţilor electorali", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, , Marta Duncă.

Potrivit sursei citate, bărbatul era membru al corpului experiţilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018.

Citește și: