Gandul.info
Marian Avram
818 vizualizări 20 dec 2017

În decizia sa, Curtea European de Justiţie (CEJ) a precizat că serviciile oferite de UBER, ”a căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane”, trebuie clasificate drept ”servicii în domeniul transporturilor”, în conformitate cu legislaţia europeană.

”Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE”, se arată în decizia CEJ.

Reprezentanţii Uber au negat că sunt o firmă de taxi şi susţinut că furnizează servicii digitale, menite să faciliteze interacţiunea dintre oameni.

Purtătorul de cuvânt al UBER: Decizia nu afectează mersul lucrurilor în majoritatea ţărilor UE

Decizia Curţii Europene de Justiţie nu afectează mersul lucrurilor în majoritatea ţărilor UE, dar milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Uber, ca reacţie la decizia de miercuri a instanţei europene.

„În majoritatea ţărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Aşa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

Oficialii companiei subliniază că decizia specifică transport şi nu taxi, transport putând însemna şi închiriere de maşină cu şofer, în cazul Marii Britanii sau al Franţei, dar şi servicii de ridesharing, cum este cazul ân Estonia, Finlanda sau Lituania.

Citește și: