541 vizualizări 4 dec 2019

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, marţi seara, la Realitatea Plus, că este dezamăgit şi urmează demiteri din eşaloanele 2 şi 3 ale Jandarmeriei Bucureşti pentru că „au tărăgănat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, pentru a le trimite procurorilor”.

„Urmează demiteri la Jandarmeria Bucureşti pentru că avem viteze diferite. Nu spun că neapărat conducerea, dar oameni din eşalonul doi şi trei au tras frâna de mână în acest dosar.

Urmează demiteri, pentru că au tărăgănat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, ca să le pot trimite procurorilor”, a spus Vela.

Acesta a adăugat că este „puţin dezamăgit” de cele întâmplate şi că nu se aştepta la această reticenţă.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a precizat, joia trecută, că i se pare ciudat faptul că dosarul protestului 10 august 2018, instrumentat în prezent de DIICOT, încă stagnează şi nu există încă o concluzie deşi a trecut mai bine de un an de la eveniment.

„E delicat pentru un ministru să se pronunţe asupra unui caz, dar da, mi se pare puţin ciudat că acolo lucrurile stagnează”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

 Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut conducerii Jandarmeriei Române ca unităţile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, urmând ca volumul de comunicaţii din acea noapte să fie transmis procurorilor. MAI a anunţat încă de săptămâna trecută primit toate avizele aferente.

În urmă cu două săptămâni, a fost declasificat de MAI şi raportul privind protestul din 10 august 2018 şi a fost transmis către DIICOT, unde este instrumentat dosarul penal.

Citește și: