Mihaela Gidei
45 vizualizări 15 mai 2019

Surse din cadrul CSM au precizat, pentru Mediafax, că a fost validat rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspecţiei Judiciare, după dezbaterile din plenul de miercuri. În urma acestui vot, Lucian Netejoru obţine, astfel, un nou mandat.

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent. În urma votului de miercuri, a fost validat acest concurs.

Lucian Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Netejoru a obţinut, astfel, un mandat de încă trei ani la conducerea secţiei, după ce a susţinut interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecţia Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituţia ca interimar.

În cadrul plenului au existat mai multe discuţii contradictorii pe marginea concursului, unii dintre membri subliniind că procedura nu a fost organizată în cadrul regulamentului.

Citește și: