3203 vizualizări 30 mai 2019

Asistent universitar la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi, Andrei Stipiuc a postat pe Facebook un text în care îşi arată dezamăgirea cu privire la ceea ce se întâmplă în universitate.

„Mă gândesc foarte serios să plec la căpşuni din vară (că bani înapoi am tot dat pe parcursul jdemiilor de ore de module pedagogice, masterate şi doctorat devotate aceleiaşi instituţii, pe autoiluminarea anuală autofinanţată, precum şi pe căruţa de lucruri aduse de acasă la clasă, pentru că lipsesc la ore lucruri esenţiale care cred că se găsesc în inventarul oricărei şcoli obişnuite. La Universitate, da?). Dacă nu facem grevă în vara asta, boicotând, de exemplu, procesul de admitere - mi se pare o idee - eu nu pot să mai lucrez pe brânci cu studenţii, cu noi lucruri aduse de acasă, în săli insalubre, neîncălzite şi care stau să se dărâme, în aceeaşi instituţie care organizează şi finanţează conferinţe cu tovarăşul rector, soţia şi partenera de călătorii de la CC. Şi multiplicaţi voi mai departe”, scrie cadrul didactic pe pagina de socializare.

Acesta spune că nu e uşor să o ia de la început la 40 de ani, dar nici să rămână coleg cu oameni care, în opinia lui, nu au ce căuta la catedră.

„Nu-i uşor s-o iei de la 0 la 40 de ani, dar nici să continui să fii complice şi <coleg> cu o serie de specimene care numai la catedre nu au ce căuta. Când asemenea specimene ajung taman în poziţiile de top, în contextul pe care-l ştiţi, parcă-i prea de tot de-acum. Este foarte trist ce se întâmplă. Universitatea a căzut în derizoriu şi vulgaritate, devenind sediul unei grupări care operează doar cu excepţii de la regulile clare, din cauza căreia/cărora or să devină excepţii chiar profesorii interesaţi cu adevărat de studenţi şi de colegialitatea pentru un bine comun, care chiar ar trebui să fie nobil. Mi se pare incredibil că în 2019 cei care trebuie să se ocupe de educaţia tinerilor nu înţeleg ce este educaţia şi le dinamitează pur şi simplu viitorul”, mai scrie profesorul.

El anunţă că după examenul de licenţă va intra în grevă.

„Dacă asta este formula de succes pe care o urmăreşte UAIC Iaşi şi dacă noul model de profesor este cel din vârf, cred că le va fi mai uşor şi mai bine fără mine. După licenţe voi intra în grevă, iar apoi, dacă acest personaj sinistru încă mai este ţinut în braţe ca rector, îmi voi da demisia. Cu alte cuvinte, promoţia 2019, absolvim împreună!”, mai spune cadrul didactic.

Tudorel Toader a revenit la funcţia de rector al Universităţii din Iaşi.

Foto: Hepta

Citește și: