35 vizualizări 12 iul 2019

„În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, vineri, Mediafax.

Ministerul de Externe mai precizează, referitor la cei doi români decedaţi, că sunt realizate formalităţile pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale acestora şi eliberare documentelor necesare, cât şi certificatele de deces.

„Cu privire la cei doi cetăţeni români decedaţi, reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei acestora şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare. Menţionăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetăţenie română”, mai arată sursa citată.

În context, MAE spune că reţeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul zilei de vineri, iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate.

„Reamintim faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076. Folosim acest prilej pentru a preciza faptul că, pentru zona afectată, este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019”, conchide sursa menţionată.

Cel puţin şapte persoane, inclusiv şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităţilor locale, relatează site-ul agenţiei Reuters. Printre victime se numără şi două persoane de naţionalitate română, au anunţat autorităţile. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

 

Citește și: