Dorin Oancea
1308 vizualizări 4 dec 2018

Metrorex şi Primăria Sectorului 4 au încheiat un protocol de intenţie pentru extinderea Magistralei 2 de metrou în zona Berceni cu o staţie, la nivel suprateran. 

Staţia de metrou, cu infrastructura aferentă şi infrastructura adiacentă (elemente de siguranţă, automatizări, etc.), va fi situată pe Şoseaua Berceni, în apropierea Şoselei de Centură, într-un amplasament favorabil pentru activitatea de transport a călătorilor, precizează comunicatul.

Primăria Sectorului 4 va asigura finanţarea, proiectarea şi construcţia noii staţii de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia.

Obiectivul face parte dintr-o serie de proiecte din Strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a regiunii Bucureşti – Ilfov: 2016 – 2030, care vizează atât modernizarea Magistralei 2, cât şi extinderea acesteia.

Staţia ar putea fi gata în anul 2021, însă autorităţile implicate nu au comunicat costurile acestei staţii.

”Noua staţie de metrou, pe care Primăria Sectorului 4 şi Metrorex vor să o facă până aproape de Şoseaua de Centură a Capitalei, după staţia Berceni, ar putea fi gata în anul 2021, iar lucrările vor începe în anul 2019”, au transmis, marţi, reprezentanţii Metrorex şi cei ai Primăriei Sectorului 4.

Nici primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi nici directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, nu au vrut să spună, marţi, în cadrul unei conferineţe de presă, care vor fi costurile acestei noi staţii. Potrivit primarului Sectorului 4, în prezent se lucrează la un studiu de fezabilitate, care a costat 1,3 milioane de lei, şi care va fi finalizat la sfârşitul lunii decembrie.

„Primăria Sectorului 4 va asigura finanţarea, proiectarea şi construcţia noii staţii de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia. Obiectivul face parte dintr-o serie de proiecte din Strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a regiunii Bucureşti – Ilfov: 2016 – 2030, care vizează atât modernizarea Magistralei 2, cât şi extinderea acesteia”, transmit reprezentanţii Metrorex.

Potrivit directorului Metrorex, noua staţia va avea la început o singură linie, şi se va circula în sistem de pendulă, iar timpii de aşteptare vor fi de 15 minute. Ulterior, Metrorex va construi un al doilea fir, astfel încât să nu se mai circule în sistem pendular.

Primarul sectorului 4 susţine că pe lângă această staţie, primăria are în vedere construirea unei parcări în zonă, astfel încât cei ce intră în Capitală să îşi poată lăsa maşinile, apoi să circule cu metroul.

 

 

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat, marţi, că lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate în primul trimestru al anului viitor, chiar dacă a recunoscut că acestea se desfăşoară într-un ritm „mai lent decât cel care ar fi trebuit”

„Nu trebuie să ne ascundem, lucrările se desfăşoară, într-adevăr, într-un ritm mai lent decât cel care ar fi trebuit, asta din cauza problemelor financiare pe care Astaldi le are, nu doar Astaldi România. Cu toate acestea, în primul trimestru al anului viitor lucrările vor fi complet finalizate. Vor rămâne cel puţin două lucrări nefinalizate până la sfârşitul anului, respectiv legătura între Eroilor 1 şi Eroilor 2, şi legătura de la staţia Drumul Taberei cu tramvaiul 41”, a declarat, marţi, directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor al magistralei 5 trebuia finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat.

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial - Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. 

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu a vorbit şi despre potenţiala grevă a sindicaliştilor de la metrou:

„Nu cred că va mai fi o grevă la metrou. Cifrele în ceea ce priveşte procentele de creşteri salariale sunt confidenţiale”, a declarat, marţi, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), condusă de Ion Rădoi, a declanşat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, ameninţând ulterior că va fi declanşată şi o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliştii au solicitat, iniţial, majorări salariale chiar şi de până la 40%, iar negocierile au loc în continuare pentru un procent de aproximativ 20%.

De asemenea, a mai avut loc luni o întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului de la metrou, care a durat 2 – 3 minute, în condiţiile în care preşedintele Iohannis nu a semnat schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor.

„Astăzi (luni, n.r.) a avut loc o întâlnire, pentru că nu o putem numi rundă de negocieri, a durat două - trei minute. Ni s-a spus că preşedintele Iohannis trebuie să semneze demisia ministerului Şova şi trebuie să vină altcineva. Noi am cedat destul, ne-am dus la jumătate din suma solicitată, şi credeam că ne înţelegem cumva, mai ales că bugetul permite, ne încadrăm în buget. Consiliul de Administraţie a acceptat să negocieze în limita bugetului, dar nu doreşte ministrul Şova. Ne împing spre grevă”, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou.

„În continuare ne calculăm paşii, nu ştim când şi cum se întâmplă, dar nu mai suntem dispuşi să aşteptăm”, a spus Rădoi.

 

Citește și: