Andrei Dumitrescu - Mediafax
2407 vizualizări 5 nov 2014

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, la ceremonia de predare a celor 100 de maşini, că preţul unui autoturism a fost de 11.100 de euro, fără TVA, iar acestea au fost cumpărate prin licitatie publică deschisă. El a precizat că, prin folosirea tichetelor valorice din cadrul programului Rabla, la achiziţionarea celor 450 de maşini, MAI a economisit aproape trei milioane de lei.

"Pe lângă cele 450 de autoturisme care vor intra zilele acestea în dotarea MAI, mai avem în derulare o procedură de achiziţie, din veniturile proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, prin licitaţie deschisă, pentru alte aproximativ 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată suma de aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârşitul acestui an", a declarat Gabriel Oprea, la ceremonie, unde a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Ministrul a adăugat că au fost făcute demersuri ca, începând din ianuarie 2015, să fie lansate procedurile de achiziţie pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme, pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro.

Conform MAI, aceşti bani provin dintr-un total de 57 de milioane de euro, obţinuţi de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii, sumă care, până anul 2015, va fi cheltuită pentru achiziţionarea de autovehicule.

Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută.

Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne - incluzând Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă - avea, la începutul anului 2014, o vechime de peste 10 ani, ultima achiziţie importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, fiind făcută în anul 2006.

Citește și: