Dora Vulcan
139 vizualizări 1 mai 2019

Au fost identificate 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti ale căror acoperişuri au fost avariate în proporţii de la 30% pana la 100%, dar numai două dintre gospodării au asigurare valabilă, transmite Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma raportului de evaluare, ”au fost identificate şi dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate şi refacerea proprietăţilor care au fost avariate.​ Astfel, prin grija autorităţii publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în ţiglă şi tablă pentru acoperişurile afectate”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, efectivele MAI au desfăşurat marţi, în judeţul Călăraşi, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care puteau fi luate de vânt şi pentru ridicarea copacilor căzuţi pe carosabil, transmite MAI.

O tornadă impresionantă a fost filmată, marţi, de mai mulţi şoferi în zona localităţii Drajna din judeţul Călăraşi, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

 

Citește și: