5276 vizualizări 8 aug 2016

Patru şoferi ai Uber au fost amendaţi la Cluj, duminică noapte, în weekendul în care s-a desfăşurat festivalul Untold, cu amenzi de câte 25.000 de lei, ei fiind acuzaţi că desfăşurau ilegal transport de persoane. Poliţiştii le-au reţinut de asemenea certificatele şi plăcuţele de înmatriculare, conform clujust.ro.

Mai mulţi taximetrişti clujeni au apelat la serviciile Uber şi au cerut să fie duşi la o secţie de poliţie din oraş, unde şoferii au fost aşteptaţi de poliţişti, după cum reiese dintr-o filmare.

Compania Uber precizează că oferă un serviciu încă nereglementat în România, care îi pune în legătură pe doritorii de o călătorie cu maşina cu şoferii de ocazie care vor să-şi împartă costurile deplasării. Uber numeşte această activitate „ride sharing”, iar plata pentru cursă nu se face direct la şofer, ci în aplicaţia Uber, direct cu cardul, o parte din bani ajungând ulterior la şofer. Compania respinge ideea că practică o formă paralelă de taximetrie.

În România, legea interzice practicarea transportului public de persoane sau a taximetriei fără licenţă, fiind necesare mai multe avize pentru a putea practica această activitate.

Citește și: