Roxana Din
240 vizualizări 10 sep 2019

George Maior, ambasadorul României în SUA şi fostul director SRI, a declarat la ieşirea din sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează vizita în SUA a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Maior a spus că discuţia a fost „plăcută”.

„(a fost chemat, n.r.) În calitate de martor în legătură cu dosarul vizitei fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA. Demult timp voiam să vin, discuţie forate plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot oferi detalii, dar discuţia foarte plăcută”, a declarat Maior la ieşirea din sediul DNA,.

„Ce informaţii există, am dat”, a mai spus Maior.

Fostul director SRI a spus, întrebat cu privire la afirmaţiile fostului lider PSD Dragnea, când anunţa, la finalul anului trecut că i-a fost deschis un dosar în legătură cu vizita în SUA: „Domnul Dragnea putea să zică orice. Discuţia foarte plăcută in calitate de martor, maine mă întorc în SUA”.

George Maior a precizat că nu a fost implicat în organizarea vizitei în America şi nici ambasada: „Ca martor, poţi să spui multe despre contextul unei vizite”.

„Ambasada sunt eu”, a mai spus ambasadorul.

Întrebat cum vede protocoalele încheiate de SRI, Maior a spus că sunt un lucru bun: „Aşa consider”.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul preşedinte PSD spunea că are informaţii potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu şi Donalt Trump.

 

Citește și: