Dragos Suciu
4278 vizualizări 18 sep 2018

Viceprimarul Makkai Grigore, împreună cu doi consilieri locali, Bacos Levente (UDMR) şi Vasile Miculi (PNL), au plecat taman în Coreea de Sud la o conferinţă pentru pace. Biletele de avion au făcut o gaură în bugetul local de 5.100 de euro.

Indignat, preşedintele filialei Mureş a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, László György, cere grupului UDMR revocarea viceprimarului din Târgu Mureş, Makkai Grigore. El consideră inacceptabile argumentele pentru motivarea excursiei în Coreea de Sud al cărui scop este ”crearea păcii mondiale şi unificarea celor două ţări” (Coreea de Nord şi Coreea de Sud), transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantul PPMT consideră că aleşii locali au fost împuterniciţi de alegători să rezolve problemele din Târgu Mureş, nicidecum „pentru îmblânzirea lui Kim Jong Un”.

”Doleanţa cea mai importantă a omenirii este crearea păcii mondiale şi unificarea Coreei. Pentru noi, târgu-mureşenii, aceste lucruri sunt deosebit de importante, în Coreea de Sud, Târgu Mureş este primul oraş din România declarat oraş al păcii, pretinde viceprimarul”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui UDMR Târgu Mureş, Vass Levente.

Viceprimarul se temea că ar comite ”o obrăznicie” dacă ar refuza invitaţia, deoarece ”partenerii din Coreea de Sud au donat municipiului Târgu Mureş titlul de oraş al păcii”, iar primarul Dorin Florea a fost desemnat ”ambasador al păcii”.

”Având în vedere acest angajament solemn, propunem ca împreună cu Dorin Florea, ambasador al păcii, să cântărească, să ajute cu prezenţa lor personală unificarea celor două state coreene, până la momentul în care aceasta se înfăptuieşte. Sperăm că, în urma acesteia, în Târgu Mureş se va crea situaţia mult dorită ca - în lipsa ambasadorilor de pace autodesemnaţi - oraşul va avea o nouă conducere, care se va angaja să soluţioneze problemele locale”, scriu, ironici, reprezentanţii PPMT.

”Având în vedere cele de mai sus solicităm de la grupul UDMR al consiliului local să revoce imediat mandatul de viceprimar al lui Makkai Grigore deoarece mustrarea publică aplicată de dumneavoastră, în sine este insuficientă. Cheltuiala iresponsabilă a banilor publici trebuie să aibă consecinţe. Vă solicităm ca în viitor să desemnaţi candidaţi pentru autoritatea locală oameni care reprezintă interesele oraşului, în loc ca pe fondul unei argumentări false create prin funcţii politice să facă turul acestei lumi nepaşnice”, se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui UDMR.

Foto: Captură

Citește și: