Loredana Ficiu
682 vizualizări 8 apr 2019

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că o femeie de 22 de ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, a reclamat că fiica sa, înscrisă la creşa din localitate, ar fi primit o substanţă care i-ar fi provocat somnolenţă.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a fost sesizat de către o femeie în vârstă de 22 de ani, din Bumbeşti-Jiu, cu privire la faptul că, la o creşă din localitate, două educatoare i-ar fi administrat fiicei sale o substanţă care i-ar provoca somnolenţă. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De asemenea, cazul a intrat şi în atenţia Primăriei oraşului Bumbeşti-Jiu, instituţie în subordinea căreia se află creşa.

„Cu siguranţă va fi o cercetare şi administrativă, din partea noastră şi Poliţia, cu siguranţă, îşi va face treaba. Eu am dispus deja o analiză acolo, am vorbit cu cei responsabili, creşa nu are educatoare. Personalul de la creşă are statut de asistent medical şi de îngrijitor. Este vorba de o fetiţă de doi ani şi trei luni. Marţi dimineaţă se va efectua o anchetă administrativă să vedem despre ce este vorba acolo. Dacă lucrurile se vor confirma, persoanele vinovate vor suporta consecinţele”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Primarul a discutat şi cu medicul şcolar care are în coordonare şi Creşa Bumbeşti-Jiu, dar şi cu angajaţii instituţiei, care neagă că aşa ceva s-ar fi întâmplat.

La creşa din Bumbeşti-Jiu din localitate sunt înscrişi 15 copii.

Citește și: