Corina VÂRLAN
965 vizualizări 1 mar 2012

Claudia Nagy, mama Alexandrei, fata în vârstă de trei ani care a fost dată dispărută marţi, în Cluj, alături de tatăl său şi de fratele ei vitreg, a început să posteze pe profilul personal de pe reţeaua de socializare Facebook diferite mesaje şi să distribuie fotografii ale fiicei sale în speranţa că va putea să afle mai multe informaţii despre locul unde cei trei s-ar putea afla.

Ea a făcut public un număr de telefon la care orice persoană care deţine informaţii despre circumstanţele în care fiica sa a dispărut o poate contacta şi i-a rugat pe utilizatorii reţelei de socializare să distribuie fotografiile postate pentru ca acestea să fie văzute de cât mai multe persoane. Până în momentul de faţă, după cum reiese din mesajele primite de către femeie, ea nu a obţinut date relevante pentru anchetă.

Contactată de gândul Nagy nu a dorit să ne ofere informaţii suplimentare, dar, după cum se arată din cea mai recentă postare a sa, căutările au continut şi în cursul zilei de joi, "cu toate mijlocele". Echipa de scafandri a suspendat însă căutările în zona lacului de acumulare Tarniţa, după-amiază, pentru că nu a reuşit să găsească niciun indiciu.

Sursă: Facebook

Sute de necunoscuţi au vrut să intre în contact cu mama Alexandrei şi au postat numeroase mesaje de încurajare pe profilul său de Facebook.

Deşi toţi au ales să posteze mesaje prin care îşi arată susţinerea faţă de femeie, unele persoane, îl învinovăţesc pe bărbatul în vârstă de 48 de ani, tatăl celor doi copii.

Există chiar şi oameni care i-au sugerat femeii să apeleze la o clarvăzătoare pentru a afla mai multe informaţii.

Femeia susţine că în momentul dispariţiei Alexandra era îmbrăcată aproape ca în fotografia de mai sus. (FOTO: Facebook)

Nagy a cerut pentru prima oară ajutorul utilizatorilor reţelei de socializare, marţi, la 14 ore de la momentul în care fata sa a fost dată dispărută.

"Vă rog să distribuiţi, fetiţa mea e dispărută deja de 14 ore", a fost primul ei mesaj postat alături de o fotografie a fiicei sale şi de un număr de telefon unde persoanele care au informaţii despre ea o pot contacta.

Mesajul său a fost distribuit, până în momentul de faţă, de 13.346 de persoane.


Sursă: Facebook


La 28 de ore de la dispoziţie, femeia a postat un mesaj asemănător, distribuit de această dată de 7.918 de utilizatori.

Miercuri, după 41 de ore de la momentul în care a aflat că fiica sa, Alexandra, a fost dată dispărută, Nagy a postat un al treilea mesaj în care le mulţumeşte persoanelor care au încurajat-o şi îi anunţă pe cei care au urmărit cazul că reprezentanţii autorităţilor locale continuă căutările.

Un alt mesaj a fost postat apoi la 53 de ore de la dispariţie. "O căutăm în continuare. Oricine are orice fel de informaţie despre ei, oricât de măruntă, îl rog să mă contacteze sau să apeleze numărul de urgenţă 112. Mulţumesc tuturor pentru rugăciuni, mesaje, telefoane şi sprijin!", scrie Nagy.

Şi acest mesaj a fost distribuit de către 3.347 de persoane.

Sursă: Facebook

Mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare i-au sugerat femeii să posteze imagini în care să apară şi tatăl celor doi copii. Iniţial, ea a explicat că nu poate face acest lucru fără acordul familiei bărbatului, dar în cele din urmă, a adăugat pe profilul său şi o fotografie în care el apare alături de Flavius, fratele vitreg, în vârstă de 15 ani, al Alexandrei.

O oră mai târziu a fost postat un nou mesaj prin care Nagy se adresa persoanelor interesate de cazul fiicei sale şi le ruga să împartă mai multe fotografii cu Alexandra în zona în care locuiesc pentru ca şi cei care nu folosesc internetul şi reţeaua de socializare Facebook să le vadă.

Tot miercuri, femeia a încercat să obţină pe această cale echipamente de scufundare performante, care să îi ajute pe scafandri să cerceteze lacul Tarniţa, având în vedere faptul să anchetatorii au găsit maşina bărbatului în apropierea lui. Căutările scafandrilor au fost însă suspendate miercuri seară din cauza temperaturilor scăzute şi a podului de gheaţă format pe lac.

Sursă: Facebook

Joi dimineaţă autorităţile au reluat căutările, mai multe echipaje de poliţişti, pompieri, jandarmi şi salvamontişti căutându-i în continuare pe cei trei în zona din apropierea lacului, în timp ce un grup de scafandri a realizat patru scufundări în încercarea de a găsi corpurile lor neînsufleţite.

Sursă: Facebook


Pentru a-i găsi pe cei doi copii a fost creată şi o pagină specială pe site-ul de socializare Facebook, numită "Căutaţi-i din priviri pe Alexandra şi pe fratele ei" care preia mesajele postate de mama Alexandrei pe profilul său personal.

Bărbatul, alături de doi dintre copiii săi, a dispărut, marţi, de la locuinţa lui aflată în localitatea Floreşti. Autorităţile locale au fost anunţate de dispariţia sa de către fiul cel mare al clujeanului şi poliţiştii implicaţi în achetă susţin că bărbatul, care lucra ca maşinist pentru Hidroelectrica, ar fi lăsat o înregistrare din care reiese faptul că vrea să se sinucidă.

Cei trei au fost daţi, de asemenea, în consemn la frontieră în eventualitatea că bărbatul ar vrea să părăsească ţara alături de copiii săi.

Citește și: