1820 vizualizări 28 mai 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru luare de mită, a inculpaţilor Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul SC OMV Petrom SA, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul aceleiaşi companii, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de DNA.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2013 - mai 2014, Petre şi Gavrilescu i-au pretins, în mod direct, unui denunţător suma de 10.000 de euro, pentru a-i aproba vânzarea-cumpărarea, la un preţ avantajos pentru denunţător, a unor imobile aparţinând SC Petrom SA, inculpaţii fiind angajaţii acestei societăţi.

"De asemenea, cu prilejul celor două întâlniri avute la două restaurante din mun. Galaţi, când a fost pretinsă suma de 10.000 de euro, denunţătorul a plătit contravaloarea notei de plată pentru Gavrilescu Nicolae şi Petre Ana. Ulterior, mai precis marţi, 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a şi primit de la denunţător 45.000 de lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", susţin anchetatorii.

Procurorii anticorupţie arată că la sfârşitul lui 2013, firma administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând Petrom, punct de lucru în comuna Slobozia- Conachi, judeţul Galaţi. Administratorul respectiv a luat legătură cu Ana Petre, persoana de contact din partea Petrom pentru astfel de contracte, care i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor cu 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de Petrom (50.000 de euro).

DNA susţine că Ana Petre a argumentat prin faptul că ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din Petrom şi întocmeşte referatul final pe care directorii companiei îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu.

Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Citește și: