1162 vizualizări 6 dec 2013

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a solicitat, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părţilor, cererea fiindu-i aprobată de Consiliul Judeţean Prahova, interimatul fiind asigurat de către directorul medical Florin Puşcariu. Demisia lui vine după ce Dan Oprea, unul dintre chirurgii spitalului, a acuzat, într-o scrisoare deschisă, deficienţe grave în desfăşurarea activităţii unităţii sanitare. Ulterior, alţi 20 de medici s-au solidarizat cu chirurgul Oprea.

„Dacă vrei să tratezi un  bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu”?, arăta chirurgul Dan Oprea în scrisoarea deschisă.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a transmis, vineri, preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, o solicitare privind încetarea contractului de management încheiat în decembrie 2010 şi care expira la data de 13 decembrie 2013, transmite corespondentul Mediafax.

Danielescu a declarat pentru Mediafax că solicitarea a fost aprobată, iar conducerea spitalului a fost preluată, interimar, de către directorul medical al unităţii sanitare, Florin Puşcariu.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Consiliul Judeţean Prahova, Strâmbeanu a solicitat încetarea contractului de management "pentru detensionarea situaţiei apărute la unitatea medicală".

Documentul citat precizează că medicul Florin Puşcariu va deţine funcţia de manager interimar până la scoaterea postului la concurs, dar nu mai mult de 90 de zile.

În solicitarea de încetare a contractului de management, Adrian Strâmbeanu nu precizează motivele pentru care cere încetarea contractului înainte de termen.

Marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat că a cerut suspendarea din fucţie a managerului SJU Ploieşti pe perioada anchetei desfăşurate la spital.

Tot marţi, conducerea CJ Prahova a anunţat că Strâmbeanu a fost suspendat, pentru ca o zi mai târziu să declare că managerul nu poate fi suspendat întrucât contractul pe care el l-a semnat cu preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu prevede o astfel de clauză.

Ministerul Sănătăţii a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a făcut un "apel public" către CJ Prahova să îl suspende din funcţie pe managerul SJU Ploieşti.

Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: