„Am decis, conform regulamentului şi procedurii, să trimitem către comisiile juridice pentru a avea un raport. Termenul pentru un astfel de raport e două zile, după aceea întrunim BPR şi apoi aprobăm pentru plen”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.
Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.
La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Citeşte şi Judecătoarea Gabriela Bîrsan s-a pensionat, la un an după ce a fost achitată într-un dosar de corupţie

Citeşte şi Un primar a intrat în greva foamei: În România, sănătatea se împarte pe criterii politice

Citeşte şi Procesul lui Dragnea: Bărbaţii care au provocat scandal în faţa instanţei supreme, amendaţi cu câte 200 de lei

Citește și: