Adrian Popa
2371 vizualizări 25 mar 2019

Ulterior s-a aflat că vasului i s-a interzis intrarea în porturi, până la dispariţia bolii. Parotidita virală provoacă o febră moderată şi se manifestă printr-o umflatură dureroasă a celor două parotide.

„În perioada 7-10 ianuarie 2019, în care nava militară americană la care faceţi referire a făcut escală în portul Constanţa, nu au fost solicitate, de la bord, intervenţii medicale de urgenţă. De asemenea, nu a fost solicitat Serviciului Epidemiologic din cadrul Spitalului Militar Constanţa niciun control şi nicio intervenţie de specialitate”, a transmis MApN.

Potrivit Ministerului Apărării, în conformitate cu protocoalele pe linie medicală, pentru situaţiile în care navele militare străine intră în portul Constanţa şi pentru activităţi comune cu militarii din Forţele Navale Române, medicul şef al SMFN, prin structurile din subordine, asigură, în Portul Constanţa, un serviciu medical non-stop pentru urgenţe medicale. Cazurile care necesită spitalizare sunt trimise la Spitalul Militar Constanţa.

În niciunul dintre cazurile apărute pe nava USS Fort McHenry viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol, a transmis Flota a 5-a americană, din care face parte vasul. „Toate zonele navei au fost curăţate şi dezinfectate pentru a se opri răspândirea virusului”.

Foto: Wikipedia

 

Citește și: