Raluca ION
3454 vizualizări 7 sep 2011

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaiei, a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal şi pe Marcel Pavel cu câte 5.000 de lei, pentru că, înaintea meciului România-Franţa, artistul a cântat cu două versuri mai puţin din imnul naţional. Astfel, în loc să cânte integral toate cele patru versuri din cea de-a doua strofă, artistul le-a repetat pe primele două.

După ce a aflat despre amendă, Marcel Pavel a vorbit pentru gândul despre motivele pentru care a omis cele două versuri din "Deşteaptă-te, române!".

El a spus că şi-a dorit ca versurile pe care le-a cântat de două ori, "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâini mai curge un sânge de roman", să fie un îndemn la luptă pentru tricolori. Şi a mai avut un motiv. "A fost un îndemn la luptă. Publicul nu cunoaşte tot textul şi, dându-mi seama că majoritatea din public nu or să îl ştie integral, am repetat aceste versuri. Am repetat pentru ca toţi suporterii să-l poată cânta", a declarat Marcel Pavel pentru gândul.

El a spus că a cântat de mai multe ori imnul naţional şi că, până acum, n-a avut probleme. "Eu nu fac politică, eu îi respect pe toţi, îl respect pe preşedintele ţării. Nu este adevărat că n-am cântat versul cu Traian ca să nu se facă legătura cu el, a fost o întrebare retorică prost înţeleasă", a spus cântăreţul.

Marcel Pavel spune că va cere şi părerea unui avocat. "Dacă legea decide că am greşit, o să plătesc amenda, chiar dacă nu mă dau banii afară din casă. Eu oricum am cântat benevol, am cântat cu drag şi o să o fac de fiecare dată când mi se va cere să cânt imnul naţional. Eu am cântat gratuit, s-au plătit doar părţile de negativ", a adăugat el.

SPUNE-ŢI ŞI TU PĂREREA DESPRE ACEST SUBIECT PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Citește și: