7433 vizualizări 31 mar 2015

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, a declarant, marţi, corespodentului MEDIAFAX că poliţiştii au început o anchetă după ce reprezentanţii unei asociaţii umanitare au sesizat că au fost înşelaţi de către falşi inspector ANAF.

“O femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiul Hunedoara, în calitate de preşedinte al unei asociaţii umanitare, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în timp ce se afla în localitatea Silvaşu de Sus, împreună cu alte două persoane, pentru a desfăşura activităţi de strângere de fonduri pentru un caz umanitar, au fost opriţi un bărbat şi două femei, care s-au recomandat ca inspectori ANAF, solicitându-le actele asociaţiei, chitanţierele, precum şi banii încasaţi, peste 500 de lei", a spus Niţu.

După ce aşa-zişii inspectori le-au luat banii şi actele, au cerut reprezentanţilor asociaţiei umanitare să se prezinte la sediul ANAF Hunedoara.

Când au ajuns acolo, însă, reprezentanţii asociaţiei umanitare şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi s-au adresat poliţiştilor.

Potrivit sursei citate, dacă vor fi prinşi, falşii inspectori riscă până la cinci ai de închisoare.

Reprezentanţii Asociaţiei Umanitare "Salvaţi Copiii Nejutoraţi" din Hunedoara se aflau pe drumul spre Mănăstirea Prislop şi strângeau bani de la pelerini pentru a ajuta un copil de şapte ani cu grave deficienţe locomotorii.

Citește și: