Gabriel Pecheanu
4738 vizualizări 9 nov 2018

”Azi este cea mai importantă azi din viaţa mea! Acum câteva ore, am dat viaţă băiatului meu! La mulţi ani copilul meu! Dumnezeu ne-a ajutat să creşti mare, sănătos şi să ai parte de familia ta: Luca, Anna şi Anca! Te iubim şi pentru noi eşti sensul ultimilor 39 de ani! La mulţi ani, aşa cum îi doreşti! Sănătate şi fericire!”, a scris pe Facebook Maria Grapini.

Maria Grapini, fost ministru pentru IMM-uri şi Turism şi actual europarlamentar, a fost criticată de mai multe ori în presă pentru greşelile gramaticale din postările pe care le-a publicat pe reţeaua de socializare.

Referitor la inundaţii, Grapini scria pe Facebook: ”Am văzut imagini înfloritoare cu dezastrul facut de inundaţii. Bunurile strânse de-o viaţă au fost luate de apă! Trebuie sa manifestam solidaritate cu aceşti români! Nu am văzut vreo declaraţie a mai marilor Romaniei. Presedintele si-a lansat candidatura, în loc să cheme de urgenţă CSAT, să facă o declaraţie de presă cu ce propune pentru a ajuta românii bătuţi de soartă! Sunt bani în bugetul UE pentru calamităţi! Solicit autorităţilor române să facă demersurile necesare! Să se facă urgent o situaţie cu pagubelele la nivel naţional şi întocmită documentaţia necesară. Autorităţile locale să se mobilizeze să sprijine familiile afectate! Asta înseamnă solidaritate şi bună organizare!”


 

O altă gafă a lui Grapini a survenit în timpul ninsorilor abundente din 2014: „Bună dimineaţa. Ninsoarea şi vântul a adus din păcate dimineţi mai puţin bune la mulţi oameni”, a scris aceasta. „Să sperăm că vom trece cu bine şi peste aceste zile dificile. Cred că intervenţia autorităţilor dublată de solidaritatea oamenilor şi cu ajutorul lui Dumnezeu putem să evităm accidentele legate de oameni. Până la urmă cel mai important lucru este viaţa oamenilor”.

Jurnaliştii de la recorder.ro au scris că „Viaţa între scrieri şi transcrieri”, carte pe care Maria Grapini a publicat-o în 2012, conţine fragmente copiate de pe Wikipedia, de pe forumul Sfatul Bătrânilor şi de pe site-ul Info Travel Grecia, fiind asumate drept creaţie personală. Acestora li se adaugă dialoguri siropoase şi consideraţii despre viaţă, fericire şi reuşită în afaceri, despre care avem toate motivele să credem că sunt originale şi aparţin autoarei. Laitmotivul romanului, repetat de mai multe ori pe parcursul cărţii şi aşezat, ca o cheie de boltă, la începutul, dar şi la finalul poveştii, este, ţineţi-vă bine!, propoziţia următoare: „Viaţa e frumoasă dacă ştii să o trăieşti”.

Maria Grapini a abordat într-un interviu subiectul greşelilor sale de pe Facebook. „E important dacă am pus sau nu virgulă şi că am bătut tasta alături sau e important mesajul?”, a întrebat Grapini.

 

Citește și: