Adrian MACARIE
206381 vizualizări 15 aug 2016

Pentru că Găinuşă a luat apărarea femeii şi i-a ironizat pe poliţişti, Marian Godină i-a răspuns ironic menţionând, însă, şi numele lui Şerban Huidu, fostul prieten şi partener de afaceri al lui Găinuşă, implicat, după cum se ştie, într-un grav accident de circulaţie în 2011. Accident la care a fost trimis pentru cercetări şi poliţistul Marian Godină şi cel care a fost desemnat să-l ducă la spital pe Şerban Huidu.

Agentul de la Rutieră îşi reproşează comportamentul din acel moment, în care, furios şi puternic marcat de cele văzute, a avut un comportament nepotrivit la adresa vedetei TV, totul culminând cu replica ”probabil aş face-o, dacă legea mi-ar permite”, în momentul în care Huidu i-a ceut să-l împuşte.

La câteva zile de la schimbul de postări cu Găinuşă, şi la aproape cinci ani de la accidentul provocat de Huidu, Godină revine şi, pe pagina personală de Facebook, îşi pune cenuşă în cap şi îi cere scuze, public, lui Şerban Huidu.

Iată, în continuare, postarea integrală a lui Godină: ”Pe 16 octombrie 2011, în timp ce eram de serviciu, şeful meu m-a sunat să-l iau de la birou şi să-l duc la Timişul de Sus unde avusese loc un accident rutier mortal. Am plecat într-acolo grăbiţi, cu sirene şi girofaruri. Îmi amintesc că vremea era foarte rea şi că şeful meu mi-a zis de câteva ori să merg mai încet. Aflasem deja că unul dintre şoferi era Şerban Huidu, omul căruia îi luase permisul unul dintre colegii mei, cu doi ani în urmă, şi pe care îl ironiza de câte ori avea ocazia.

Am ajuns la faţa locului şi am privit îngrozit la scenă de acolo. Pentru că alţi colegi de-ai mei făceau deja cercetarea la faţă locului, am primit misiunea de a-l duce pe Şerban Huidu la Spitalul Judeţean Braşov pentru a-i recolta probe de sânge. L-am urcat în maşină şi am plecat spre Braşov. Nimeni nu scotea o vorba, era linişte deplină. Probabil lipsa mea de experienţă, starea emoţională după ce văzusem peisajul de acolo şi faptul că ştiam ce făcuse cu colegul meu, m-au făcut să nu mă mai pot abţine să tac şi m-au transformat într-un dobitoc. Nu l-am jignit în vreun fel, dar i-am adresat lui Şerban vorbe grele. Omul era oricum în stare de şoc, iar eu, în prostia mea, m-am găsit să-i ţin predici. Prost moment, prost poliţist. Şerban mi-a zis să-l împuşc. Am reacţionat la fel de idiot şi i-am spus că probabil aş face-o, dacă legea mi-ar permite.

Ajunşi la spital, după ce am terminat ce am avut de făcut, mi-am dat seama cât de prost am fost şi m-am dus să îi cer scuze. Mi-a strâns mâna şi se uita în ochii mei fără să-mi dea drumul. Avea lacrimi în ochi. Înainte să plec, i-am zis doar atât: fii tare!

Acum câteva zile, am greşit din nou faţă de Şerban, atunci când i-am băgat numele în răspunsul pe care i l-am dat lui Găinuşă, făcând o asociere total nepotrivită şi fără noimă, ţinând cont că răspunderea e personală şi că oricum cei doi nu mai au nicio legătură. Şi chiar dacă ar fi avut, nu ar fi trebuit să invoc argumentul ăla pentru că nu era treaba găinuşei.

I-am cerut scuze lui Şerban şi la telefon, şi pe pagina lui de Facebook, dar mi-am dat seama că trebuie să-mi asum greşeala şi aici, pe pagina mea. Îmi asum şi înjurăturile pe care le voi primi acum, le merit.

Nu încerc să-i iau apărarea lui Şerban Huidu, dar nici nu m-aş vrea în locul lui. Din păcate, sunt mulţi care, atunci când aud de el, încă reacţionează la fel cum am reacţionat eu în 2011. Sunt cei care consideră că lor nu li s-ar putea întâmpla niciodată un accident şi nu pot face diferenţa între culpă şi intenţie.

Sper că la această postare, să fiu singurul căruia îi sunt adresate comentariile răutăcioase”.

Citește și: