Nicolae Oprea
5500 vizualizări 20 feb 2019

Protestatarul cere ca instanţa să-l oblige pe Liviu Dragnea să-i plătească suma de 45.000 de lei reprezentând contravaloarea unei daune morale pentru faptul că preşedintele PSD i-a "adresat injuria de «Securilă» în public", potrivit cererii de chemare în judecată.

Marian Moroşanu, poreclit "Ceauşescu", mai solicită ca Dragnea să-i prezinte scuze publice, la o oră de maximă audienţă, "la posturile de televiziune care au difuzat ştirea, cu arătarea faptului că acuza de securist a fost nedreaptă şi lipsită de orice temei".

Manifestantul precizează că e vechi luptător anticomunist foarte cunoscut ca "Marian Ceauşescu", suferind în timp "foarte multe maltratări fizice, atât înainte de 1989, când am fost reţinut de organe ale Miliţiei pentru acte de nesupunere civică, cât şi după 1989, când am fost bătut crunt de mineri şi de organele de represiune ale anilor 90".

La începutul lunii februarie, protestatarul l-a huiduit pe Liviu Dragnea în timp ce acesta făcea declaraţii la ieşirea din şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

- Câţi bani ai furat? (...) La puşcărie!, i-a strigat "Ceauşescu" lui Dragnea, de după gard.

- La puşcărie să mergi tu, Securilă! Direct!, i-a replicat liderul PSD.

Marian ”Ceauşescu” a participat, marţi seara, alături de alţi protestatari, la o acţiune în faţa Ministerului Justiţiei, unde au aruncat cu ketchup pe pereţii instituţiei.

Cei şapte manifestanţi care au aruncat cu ketchup pe pereţii Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de adoptarea OUG pe legile justiţiei, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, în cauză fiind deschis şi dosar pentru tulburarea ordinii publice.

Tot el este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea şi până în scara blocului pe Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale. Este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ.

Cu altă ocazie, Marian Moroşanu şi alţi protestatari au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afişe cu diferite mesaje obscene, ca reacţie la semnele pe care deputatul le-a arătat în plenul Parlamentului.

Manifestantul susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Foto: Hepta

Citește și: