9673 vizualizări 19 apr 2016

Marian Munteanu ar fi făcut această acuzaţie în calitate de lider al Mişcării pentru România, organizaţie naţionalist-creştină întemeiată în 1992 de Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor la începutul anilor '90. Scopul Mişcării pentru România era de a se transformă într-un partid politic de orientare naţional-democrată. Potrivit CV-ului lui Munteanu de pe site-ul sau personal, munteanu.ro, această organizaţie nu s-a transformat în partid politic din lipsa de resurse materiale.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a negat sâmbătă acuzaţiile referitoare la faptul că ar fi făcut comerţ cu arme.

În anul 1995, în calitate de lider al Mişcării pentru România, Marian Munteanu a comentat demersurile făcute de unele organizaţii evreieşti în vederea despăgubirii evreilor ce fuseseră persecutaţi în România, Munteanu afirmând că "nu putem să trecem cu vederea faptul evident că victimele represiunilor şi violenţelor în România au fost mereu şi mereu românii şi nicidecum minorităţile naţionale".

De asemenea, într-un comunicat din iunie 1994 al Mişcării pentru România în legătură cu "pretenţiile unor organizaţii evreieşti", Marian Munteanu susţinea că "cifra de 400.000 de evrei victime ale represiunilor antisemite în România, reprezintă o simplă greşeală datorată insuficienţei cunoaşteri a realităţilor istorice". Munteanu acuză faotul că organizaţiile evreieşti aveau că "obiectiv obţinerea de câştiguri băneşti ilicite prin excrocarea poporului român, prin dezinformarea şi manipularea opiniei publice, cu complicitatea unor elemente trădătoare infiltrate în structurile instituţionale româneşti ai atragerea atenţiei opiniei publice de la marile operaţiuni de transferare a avuţiei naţionale sub controlul capitatlului internaţional".

Marian Munteanu mai susţinea că "un angajament al actualei conduceri a statului în sensul solicitat de organizaţiile evreieşti poate conduce la înrobirea economică a României''.

The Jerusalem Post amintesc şi faptul că, pe 14 aprilie, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului 'Elie Wiesel' a arătat că Marian Munteanu prezintă "un motiv de îngrijorare în măsură în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic şi face declaraţii publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realităţi istorice actuale".

Citește și: