Gandul.info
Departamentul Social - Mediafax
156 vizualizări 23 nov 2017

"Mai dispare un stâlp puternic al teatrului şi culturii româneşti şi mă îndurerează că nu prea vine nimic din urmă şi ce vine parcă sunt blocaţi la mantinelă. Nu mai sunt folosiţi artistii pentru ca să mai mângâie sufletul omului care este destul de schimonosit (.. ) Dumnezeu să o odihnească. A fost unică, alături de Tamara Buciuceanu şi poate au mai fost câteva, dar tot mai puţine. (..) A întreţinut-o în viaţă şi frământarea ei sufletească, faptul că a găsit mereu alte zone în care să se manifeste. În momentul când teatrul a părăsit-o, a avut noroc şi cu Arşinel care a fost alături de ea, care a fost ultimul ei partener şi foarte bun. Făceau o combinaţe foarte bună amândoi. Comedia e mai grea decât drama", a declarat Dorel Vişan la Digi 24.

"Este un pilon puternic al teatrului, am fost mii de ore alături de ea. Generaţii întregi am învăţat de la ea. Stela era un profesionist desăvârşit, îmi pare nesupus de rău că am pierdut un partener, o actriţă extraordinară. Pentru mine rămâne un reper puternic, teatrul românesc este în doliu", a spus Virgil Ogăşanu la Digi 24.

"Nu am cunoscut un om mai elegant, mai bine crescut, plin de viaţă decât Stela Popescu. Toată viaţa i-am zis doamna Stela Popescu, nu am îndrăznit să o tutuiesc pentru că respectul meu este nemărginit faţă de acest minunat om şi minunată actriţă. (..) A fost în centrul atenţiei şi a suportat-o cu o modestie fără seamăn. Era de o modestie ieşită din comun, de o generozitate fără seaman şi o purtătoare şi transmiţătoare de bună dispoziţie. Nu am auzit-o niciodată în cei 18 ani plângându-se de vreun neajuns, tot timpul găsea un cuvânt plin de umor, de haz. Îmi tremură corpul şi sufletul, mai ales că în urmă cu patru zile, la un eveniment, am stat de vorbă bine merci şi am pus bancuri. Iată ce înseamnă viaţa, poate că Dumnezeu a vrut-o aproape", a spus actorul Eugen Cristea.

"Pentru mine, ca o ghilotină a căzut vestea. Era o colegă minunată, acum câteva zile am stat de vorbă cu ea. De când o ştiu, nu s-a văitat. Mă injecta cu optimism, îmi dădea tonus, îmi dădea viaţă. Ce mare păcat. Uneori Doamne-Doamne e nedrept cu unii. De data asta a fost nedrept cu Stela. Dumnezeu să o odihnească!", a declarat actorul Ion Dichiseanu.
FOTO: Revista Tango

Citește și: